new york bezienswaardigheden

New York is zo groot en zo divers dat je hier je hele leven kunt wonen en nog niet alle geweldige dingen hebt gezien die de stad te bieden heeft. Zelfs uitzoeken waar je je NYC-reis moet beginnen, kan ontmoedigend zijn door alles wat er te doen is. Maar we willen je hierbij helpen: hieronder vind je de leukste bezienswaardigheden in New York

Centraal Park in Manhattan 

bezienswaardigheden new york (2)

Stap van de drukke trottoirs van New York en ga naar Central Park: je zult nauwelijks beseffen hoe groot dit is: ​​693 hectare door de mens aangelegde tuinen, weiden, bossen en glooiende heuvels. Als je over alle paden van Central Park zou kuieren, kun je meer dan 70 kilometer lopen. Onderweg passeer je fonteinen, monumenten, sculpturen en bruggen, maar ook 21 speeltuinen, een winterijsbaan, een dierentuin en zelfs een kasteel. 

Whitney Museum voor Amerikaanse kunst

‘The Whitney’ Zoals veel New Yorkers dit museum noemen, kreeg een belangrijke upgrade toen het in 2015 verhuisde van de Upper East Side naar het enorm uitgebreide Meatpacking district. Het herbergt 50.000 vierkante meter aan overdekte galerijen met werken van Jean Michel Basquiat, Richard Avedon en Alexander Calder. Daarnaast vind je er vier tentoonstellingsruimtes buiten, een restaurant op de begane grond en een bar op de bovenste verdieping, Deze verdiepingen zijn verbonden door twee door kunstenaars ontworpen liften. Als het geen probleem is, neem dan de trap, die een ononderbroken uitzicht op de rivier de Hudson biedt. De bovenste verdiepingen en de terrassen zijn ook met elkaar verbonden door een reeks buitentrappen, met een prachtig uitzicht op de skyline van de binnenstad.

Smorgasburg Williamsburg

Je vrienden posten misschien selfies van zichzelf terwijl ze tijdens hun reizen uit een ananas drinken, maar jij kunt hetzelfde in New York doen: in Smorgasburg. De ambachtelijke voedselmarkt bestaat uit zo’n 100 lokale verkopers die elk weekend tienduizenden mensen trekken. Het is geopend van april tot oktober, op zaterdag in Williamsburg en op zondag in Prospect Park. De toegang is gratis en het is gemakkelijk te navigeren, maar het kan er wel erg druk zijn!

Brooklyn Heights Promenade

Het is één ding om midden in Manhattan te zijn, op de grond; het is iets heel anders om er vanaf de andere kant van de rivier naar te kijken. In Brooklyn Heights, een paar metrohaltes verwijderd van het centrum, doemt het imago van de stad groot voor je op. Misschien wel het beste uitzicht op de skyline van de stad, zweeft de Brooklyn Heights-promenade boven de Brooklyn-Queen Expressway. Onder de vredige, met bomen omzoomde loopbrug, hoor je het verkeer beneden. De promenade strekt zich uit van Remsen Street aan de zuidkant tot Middagh Street in het noorden. Om de hoek kunnen voetgangers discreet een basketbalveld oversteken om toegang te krijgen tot een hangende loopbrug die zigzagt naar de pieren. 

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal is meer dan alleen een van de drukste treinstations ter wereld: het is een doorkijk naar het oude New York en naar een tijd waarin reizen met de trein de ultieme luxe was voor de rijken… en een noodzaak voor de werkende man. Neem de tijd om de historische architectuur te bewonderen en de eersteklas restaurants en winkels te ervaren!

9/11 gedenkteken en museum

Als je het 9/11 Memorial and Museum binnengaat, daal je af van de straat naar het fundament van de fundering, dit is de fundering van de voormalige Twin Towers, en word je in een bepaalde mindset geplaatst. Meteen word je herinnerd aan waar je was op die noodlottige dag. Het museum zelf is een goede balans: het is groots van schaal, indrukwekkend in zijn constructie en persoonlijk in zijn uitvoering. Het is een eerbetoon aan het verlies, zowel fysiek als spiritueel.

Door admin