zoektocht naar goed personeel

Voor het succes van een bedrijf is het belangrijk om de beste medewerkers te werven, maar het kan moeilijk zijn om de ideale kandidaat voor een functie te vinden. Toch zijn er een aantal manieren waardoor dit proces op een effectieve manier kan plaatsvinden, waardoor jij als ondernemer gemotiveerde en vakbekwame medewerkers binnenhaalt. Met behulp van de volgende tips vind jij de perfecte medewerker voor die nog onvervulde functie.

5 tips voor het vinden van goed personeel

Is die vacature Executive Assistant of HR professional nog niet vervuld en ben je druk bezig met het vinden van de ideale kandidaat? Gebruik dan de volgende vijf tips en vergroot je kansen.

1. Deel je unieke organisatiecultuur en -structuur

Sociale media is tegenwoordig een onmisbaar medium om vacatures te verspreiden en potentiële kandidaten te werven. Je kunt via deze kanalen ook de aantrekkelijke aspecten van jouw bedrijf delen, zoals de organisatiecultuur en -structuur. Immers binden mensen zich sneller aan een bedrijf met dezelfde normen en waarden. Hiervoor moeten eerst de kernwaarden van het bedrijf in kaart gebracht worden, waarna deze gepromoot kunnen worden.

2. Verzorg een goede zichtbaarheid van vacatures

Daarnaast is het belangrijk om werkzoekenden te laten weten dat je personeel zoekt. Je kunt je vacatures laten opvallen op sociale media met specifieke vacaturetitels en functie-informatie, zoals de werklocatie, salarisindicatie en gewenste ervaring. Daarnaast kun je ook gesponsorde vacatures plaatsen om een hogere zichtbaarheid te creëren. Het is tevens belangrijk om vacatures persoonlijk te maken, bijvoorbeeld door een video te publiceren en een “kijkje in de keuken” van de zaak te geven.

3. Bied aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aan

Je kunt je bedrijf goed in de markt zetten door aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Plezier in het werk is tegenwoordig bijvoorbeeld heel belangrijk en medewerkers zijn graag onderdeel van een leuk team. Een bedrijf kan aan zo’n stimulerende omgeving bijdragen en medewerkers belonen voor goed werk door middel van een bonus. De gezondheid van het personeel kan ook bevorderd worden door een abonnement op de sportschool en ontspanning op de werkvloer aan te bieden.

4. Ga langs bij universiteiten

Een handige manier om talent te vinden, is door samenwerkingen aan te gaan met hogescholen en universiteiten. Dit kan bijvoorbeeld via carrièrebeurzen op campussen, waar meer verteld wordt over het bedrijf. Hierdoor kun je een grote groep aan stagiaires werven en studenten die binnenkort de arbeidsmarkt gaan betreden aanspreken.

5. Zoek ook intern naar talent

De focus van werving en selectie moet niet alleen extern zijn, omdat er ook binnen het bedrijf zelf gekwalificeerde medewerkers zijn die op zoek zijn naar verandering van taken en verantwoordelijkheden. Bovendien kennen deze interne talenten de organisatie en organisatiedoelen al, waardoor er minder training vereist is om ze op de juiste manier op te leiden.

Door admin