online incassobureau

Als ondernemer kan het voorkomen dat je op een gegeven moment te maken krijgt met een klant die de facturen niet op tijd betaalt. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de cashflow en winstgevendheid. Mocht je te maken krijgen met een klant die zijn rekening maar niet wil betalen, dan kan een incassobureau uitkomst bieden. Je kunt naar een traditioneel, fysiek incassobureau gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een online incassotraject bij onlineincasso.nl. In deze blog gaan we in op enkele feiten en fabels over een online incassobureau.

Fabel: een online incassobureau is niet betrouwbaar

Het is een hardnekkige misvatting dat een online incassobureau minder betrouwbaar zou zijn dan een traditioneel incassobureau. Dit is echter niet het geval. Een online incassobureau werkt namelijk precies hetzelfde als een fysiek bureau. Het enige verschil is dat er veel meer geautomatiseerd is, waardoor de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid eigenlijk alleen maar toeneemt.

Fabel: een online incassobureau is duurder dan een traditioneel incassobureau

Ook de opvatting dat een online incassobureau meer geld vraagt voor de geleverde diensten dan een traditioneel incassobureau is een regelrechte fabel. Integendeel, vaak zijn online incassobureaus een stuk voordeliger. Dit heeft wederom te maken met de automatisering. Maar ook het gegeven dat een dergelijk bureau vaak minder kosten heeft aan bijvoorbeeld salarissen en huur, leidt tot een lagere prijs. Kortom, wil je besparen op de incassokosten? Dan kun je beter bij een online incassobureau aankloppen. Je ontvangt precies dezelfde service voor een lagere prijs.

Feit: een online incassobureau werkt snel en efficiënt

Dankzij het gebruik van geautomatiseerde systemen werkt een online incassobureau snel en efficiënt. Betalingsherinneringen en andere brieven en e-mails kunnen automatisch worden verstuurd. Al met al verloopt een online incassotraject sneller dan bij een fysiek bureau. Dit betekent uiteraard ook dat je sneller je geld ontvangt.

Fabel: een online incassobureau is alleen geschikt voor kleine vorderingen

Of het nu gaat om enkele honderden of juist duizenden euro’s, voor iedere vordering kun je bij een online incassobureau terecht. Hoe groot of hoe klein die vordering ook is. Het is dan ook een misvatting dat je alleen bij online incassobureaus kunt aankloppen als het om een kleine vordering gaat. Sterker nog, juist omdat online incassobureaus zo efficiënt kunnen werken zijn ze zeer geschikt voor het vorderen van grote bedragen.

Feit: een online incassobureau heeft een hoger slagingspercentage

Het gebruik van geavanceerde systemen zie je tevens terug in het slagingspercentage. Zo hebben online incassobureaus vaak een hoger slagingspercentage dan traditionele, fysieke incassobureaus. Uiteraard is het wel van belang om zelf goed onderzoek te doen voordat je met een incassobureau, online of fysiek, in zee gaat.

Door admin