samsung s22

Samsung heeft eindelijk wat geheimen van de Samsung Galaxy S22 serie verklapt. De telefoon wordt getipt als een van de beste van 2022, met een verbluffend ontwerp, ongelooflijke camera en meer. Na maanden van geruchten weten we nu bijna alles over de nieuwe telefoon van Samsung, inclusief het feit dat er eigenlijk drie Galaxy S22-modellen zijn: de Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra. Nieuwsgierig naar de Galaxy S22? Hier is alles wat je moet weten over de nieuwste telefoons van Samsung.

Samsung Galaxy S22 ontwerp

Het eerste dat opvalt aan de Galaxy S22-serie is het ontwerp. De Galaxy S22 en S22+ behouden de vloeiend ogende cameramodule die rond de rand versmelt met het frame. En ze behouden de  speciale uitsparing voor de camera aan de voorzijde. Er zijn enkele verschillen in design tussen deze telefoon en de Galaxy S21-serie. De Galaxy S22 is een beetje vierkanter, met iets plattere zijkanten. En de telefoons krijgen een glazen achterkant in plaats van een plastic, wat geweldig is om te zien. Het is echter geen enorm verschil. Ondanks het mooie ontwerp, is er reden genoeg om je telefoon te beschermen met een eigen ontworpen hoesje

De Galaxy S22 Ultra is daarentegen totaal anders. Het is eigenlijk eerder een Galaxy Note. Het lijkt erop dat Samsung de Note-serie helemaal laat vallen en in plaats daarvan een Note-achtige telefoon aanbiedt als het Galaxy S Ultra-apparaat. De Galaxy S22 Ultra lijkt veel op een Galaxy Note 10, maar maakt de cameramodule overbodig en biedt in plaats daarvan vijf camera’s (voor vier camera’s en een flitser) aan de achterkant. Het is geen lelijke telefoon, maar hij ziet er absoluut anders uit dan de andere Galaxy S22-apparaten.

Samsung Galaxy S22 specificaties

Onder de motorkap krijgen de telefoons een upgrade. Ze bieden allemaal de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon 8 Gen 1. Dat is gekoppeld aan 8 GB RAM in de Galaxy S22 en Galaxy S22+, en 8 GB, 12 GB of 16 GB aan opslagruimte in de Galaxy S22 Ultra. De Snapdragon 8 Gen 1 zal waarschijnlijk een kleine prestatieverbetering bieden ten opzichte van de Snapdragon 888 van de vorige telefoons, maar het zal waarschijnlijk niet baanbrekend zijn.

Hoe zit het met de opslag? De Galaxy S22 en Galaxy S22+ bieden 128 GB of 256 GB opslagruimte, terwijl de Galaxy S22 Ultra opties heeft voor 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB aan opslagruimte. De batterijduur van de telefoons zou ook goed moeten zijn. De Galaxy S22 biedt een batterij van 3.700 mAh, terwijl de Galaxy S22+ beschikt over 4.500 mAh, en de Galaxy S22 Ultra heeft een batterij van 5.000 mAh.

Samsung Galaxy S22-camera

Misschien wel de grootste upgrade van de Galaxy S22 is de camera, grotendeels dankzij de nieuwe 50-megapixel ISOCELL GN5-sensor. Dit is de nieuwe hoofdcamera op de Galaxy S22 en biedt de nieuwe Dual Pixel Pro-technologie. Hierdoor kan hij onmiddellijk scherpstellen en betere nachtopnamen maken. De nieuwe 50 megapixel camera wordt vergezeld van een 12 megapixel ultra wide camera en een 10 megapixel telecamera. Die telecamera biedt 3x optische zoom en tot 30x, wat Samsung, Super Resolution Zoom noemt.

De Galaxy S22 Ultra biedt geen nieuwe camera’s, maar als nog steeds uitstekende foto’s maken. Het toestel heeft een 108 megapixel hoofdcamera, met een 12 megapixel ultra wide camera, een 10 megapixel tele camera met 10x optische zoom en een 10 megapixel tele camera met 3x optische zoom. 

Door admin