onmisbare apps voor je telefoon

Hier is het dames en heren. De crème de la crème. Er zijn natuurlijk een heleboel geweldige Android-apps op de markt. Toch zijn er een paar die boven de rest uitsteken en waar je vandaag de dag bijna niet meer zonder kunt. Deze apps zijn nuttig voor zowat iedereen, ongeacht hun gebruikssituatie. Daarom hieronder een overzicht van de beste mobiele apps die momenteel beschikbaar zijn.

Google Drive

Van de eerste app die we hier beschrijven zul je misschien staan te kijken, omdat zoveel mensen hiermee werken. Google Drive is een cloud opslag die beschikbaar is op Android, waarbij alle nieuwe gebruikers permanent 15 GB gratis krijgen bij het aanmelden. Je kunt natuurlijk meer kopen als dat nodig is. Wat Google Drive zo speciaal maakt, is de reeks apps die eraan is gekoppeld. Dat zijn bijvoorbeeld Google Documenten, Google Spreadsheets, Google Foto’s, Gmail, Google Agenda en Google Keep. Het dekt gewoon een heel breed spectrum en het is zo goedkoop dat het onmogelijk is om er aan voorbij te gaan.

Google maps

Google Maps is marktleider van de navigatie-apps en het blijft een van de beste Android-apps ooit. Het krijgt frequente, bijna wekelijkse updates die de app alleen maar beter maken. Afgezien van de basisfuncties, geeft Google Maps je toegang tot interessante plaatsen, verkeersgegevens, routebeschrijvingen naar elke bestemming, en kun je de kaarten downloaden voor offline gebruik. Als je daar de Waze-ervaring aan toevoegt, die tal van eigen functies bevat, heb je geen andere navigatie-app nodig. Google is ook eigenaar en beheerder van Waze, dus we vermelden ze samen. Beide navigatie-apps werken op Android Auto en werken meestal beter dan autonavigatiesystemen. 

LastPass

LastPass is een van die onmisbare apps geworden. Het is een wachtwoordbeheerder waarmee je jouw inloggegevens op een veilige manier kunt opslaan. Bovendien kan het helpen bij het genereren van bijna onmogelijke wachtwoorden die je voor jouw accounts kunt gebruiken. Het wordt allemaal beheerd met een hoofdwachtwoord. Het heeft platformonafhankelijke ondersteuning (alleen de premium-versie weliswaar), zodat je het op computers, mobiele apparaten, tablets of wat dan ook kunt gebruiken. Er zijn andere apps op dit gebied, maar LastPass lijkt de meeste een stap voor te zijn. Bovendien is de premium-versie redelijk goedkoop. Je kunt ook LastPass Authenticator gebruiken voor extra beveiliging. 

Microsoft SwiftKey

Microsoft SwiftKey-toetsenbord is een van de krachtigste en meest aanpasbare toetsenborden die er zijn. De app kwam enkele jaren geleden op de markt met een toetsenbord dat anders was dan alle andere toetsenborden en de app is in de loop der jaren enorm gegroeid. Het is een gratis download met gratis thema’s, dus je hoeft geen cent te betalen. Andere functies zijn onder meer SwiftKey Flow waarmee je met gebaren kunt typen, ondersteuning voor meerdere talen, synchronisatie tussen verschillende apparaten van jouw bibliotheek en nog veel meer. Het is ongeveer zo goed als het wordt op dit gebied. Het is waar dat Microsoft nu SwiftKey bezit, maar tot nu toe is het ze gelukt om het niet te verknoeien. Gboard, de toetsenbord-app van Google, is ook uitzonderlijk goed en de enige reden waarom het niet op de lijst staat, is om te voorkomen dat je hier te veel opeenvolgende Google-apps hebt.

Podcast Addict

Podcast Addict is een uitstekende podcast-app. Het bevat bijna elke podcast die je maar kunt bedenken. Bovendien heeft het een eenvoudige en effectieve gebruikersinterface, veel organisatorische functies, veel afspeel- en download functies en een uitgebreide premium versie. Je kunt door podcasts bladeren op categorie of ze afzonderlijk zoeken.

Je kunt ook eenvoudig afspeellijsten maken en het ondersteunt zowel Chromecast als SONOS, samen met Android Auto en Wear OS. De gebruikersinterface en instellingen zijn niet de meest elegante die we hebben gezien, maar de app maakt dit goed door letterlijk perfect te zijn op elk ander gebied.

Door admin