kledingfouten-die-vrouwen-makenForgive me for mistakes. Portrait of sad worried attractive female student in denim jacket, holding hands in pray over mouth, frowning, apologizing or begging for help over gray background.

Iedere vrouw wil zich natuurlijk gemakkelijk voelen in haar eigen kleding. Dit betekent helaas niet dat alle kleding die comfortabel zit of er in onze ogen leuk uit ziet, ook bij ons past. Of kleding goed bij je staat, hangt onder andere af van de kleur van je huid, ogen en haar, je lichaamstype en je leeftijd. Dit zijn de meest gemaakte fouten die vrouwen maken, wanneer ze op zoek zijn naar een aanvulling voor hun garderobe. Maak jij je hier stiekem ook wel eens schuldig aan?

1. De verkeerde kleur

Je kunt dol zijn op okergeel, terwijl deze kleur misschien helemaal niet bij je staat. Door een kleur te kiezen die jouw tint niet complimenteert, kan je gezicht er flets uitzien in contrast met je kleding en je kunt er zelfs ouder door uit gaan zien. Kies dus altijd voor een kleur die bij je past. Houd de kleding bij je gezicht, wanneer je in de spiegel kijkt en je zult al snel zien of het je complimenteert of juist niet.

2. De favoriete beha

Er is niets mis met het hebben van een favoriete beha, maar het is wel een kledingfout, wanneer deze beha al jaren je favoriet is. Op een geven moment is de vorm eruit, ondersteunt het je nauwelijks meer en is het dus weinig flatteus. Spaar even goed door en ga voor een goede beha die je de steun geeft die je verdient. Dit zal je prachtige vormen accentueren, waardoor al je kleding plots een stuk mooier staat.

3. De wijde kleding

We houden allemaal van een Netflix & chill dag, maar wanneer je een ‘dress to impress’ outfit wilt dragen, is te wijde kleding een slecht idee. Het geeft je lichaam namelijk extra volume. Als je graag wijde kleding draagt, zorg dan voor een mooi ceintuur. Je kunt ook je outfit in balans brengen door een wijde rok/broek te dragen met een strak shirt of een wijd shirt met een strakke broek/rok.

4. Een verkeerde roklengte

De lengte van een rok of jurk bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de outfit. Een 3/4e of 7/8e rok staat bijvoorbeeld erg mooi bij de wat langere vrouwen, maar zal het lichaam van de vrouwen met minder lengte uit proportie brengen. Voor hen is een rok op knielengte perfect.

Door admin