fashiontrends-voor-de-lente

Nog even en de lente staat weer voor de deur. Bij een nieuw seizoen horen uiteraard ook nieuwe trends. Hier vind je een overzicht van lente modetrends die over een paar maanden ongetwijfeld in je kast zullen hangen.

1. Trenchcoat

Dit item is een van de meest tijdloze trends die we kennen. Ook dit seizoen waren er weer veel trenchcoats op de catwalk te vinden. Een klassieker is natuurlijk de trenchcoat in een neutrale kleur met dubbele knopen, maar ook modellen met bijzondere details kwamen voorbij.

lente-fashion-trends

2. High-waisted broeken met wijde pijpen

De afgelopen jaren zagen we vaak de high-waisted broek voorbij komen, een model dat onder veel vrouwen nog steeds populair is. Aankomende lente zal je de high-waisted broek weer veel in de winkels zien hangen, dit keer met wijde pijpen. Zowel broeken met uiteenlopende pijpen als een strak koord onderaan zijn dit seizoen helemaal in.

3. Transparante materialen

Op de catwalk zagen we veel kledingstukken die gemaakt waren van doorzichtige materialen als mesh en tule. Het fijne aan deze trend is dat er talloze opties zijn; van wijdvallende blouses tot strakke crop tops. Zo kun je je deze trend gemakkelijk eigen maken.

lente-modetrends

4. Beha als bovenstuk

Eén van de belangrijkste fashiontrends voor de lente is de beha als bovenstuk. Vorig jaar zagen we deze trend ook al veel in de modewereld voorbij komen, blijkbaar is het een succes gebleken. Niet gek, als je bedenkt dat je een beha op ontelbare manieren kunt combineren. Draag er bijvoorbeeld een high-waisted broek met wijde pijpen onder, of doe er een shirt van transparante stof overheen. Wil je het meer casual houden? Gooi er een stoere, oversized blazer overheen.

5. Bermuda-pak

Toegegeven, van alle lente modetrends is het bermuda-pak waarschijnlijk het minst voor iedereen weggelegd. De bermuda is een broek die tot net boven de knie valt, een broeklengte die we al jaren niet meer in de winkels zien hangen. Toch lijkt het erop dat de bermuda een comeback maakt. Modehuizen als Chloé en Givenchy combineerden het gevreesde kledingstuk met losvallende blouses en chique blazers.

In de fashiontrends voor de lente zijn er twee duidelijke, maar compleet verschillende stijlen te ontdekken. Enerzijds zijn er de wijde en mannelijk ogende pakken, anderzijds bestaat het modebeeld uit sexy doorschijnende shirts en beha’s als topje. Handig, zo kun je voor elke stemming en gelegenheid een passende outfit scoren.

Door admin