juiste eliquids

Maak je nog niet zolang gebruik van je e-smoker, of nog helemaal niet? Dan kan het zijn dat je nog op zoek bent naar de meest geschikte smaak voor jou. Helemaal als je gewend bent aan ‘reguliere’ sigaretten is het nieuw dat je nu ineens moet kiezen voor een smaak. Dit kan dus even zoeken zijn en daarnaast ook even wennen. Naast de smaak komt er natuurlijk nog veel meer kijken bij de aanschaf en het onderhoud van een e-sigaret, maar daar richten we ons in deze blog niet op. 

Inhoud van je e-liquid

De e-liquid is de vloeistof die niet alleen de smaak en geur aan je e-sigaret geeft, maar ook bepaalt hoe het inhaleren voelt en of er wel of geen nicotine in zit. Hier kun je zelf een keuze uit maken, voor nicotine heb je verschillende gehaltes waar je voor kunt kiezen. Daarnaast bestaat de e-liquid uit de twee hoofbestanddelen PG en VG. De verhouding tussen deze stofjes bepaalt hoe sterk de smaak binnenkomt en hoe scherp je de damp in je keel voelt. 

Aanbod aan smaken

Momenteel is er nog een ruime aanbod aan smaken waar je uit kunt kiezen. Maar hier gaat op de korter termijn verandering in komen. In 2020 heeft staatssecretaris Blokhuis namelijk een verbod afgekondigd op de fruitige en zoete smaakjes voor de e-liquid. Hij maakte deze keuze wegens het aanzuigende en aanlokkelijke effect dat deze smaakjes hebben op met name jongeren. Smaakjes als de Mango Chill, Strawberry Queen en Glazed Berry Biscuit zullen dus verdwijnen uit het aanbod. Dit verbod betekent overigens niet dat e-smokers helemaal verboden worden. Smaken als tabak blijven wel beschikbaar. Een andere verandering die al is doorgevoerd is dat het nu verboden is om te vapen in horecagelegenheden. 

E-liquids bestellen?

Nu kun je dus nog gewoon alle smaken bestellen, ook de zoete smaakjes. Die kun je bestellen bij webshops als Eliquidmania. Het aanbod aan e-liquids van Eliquidmania is dus voorlopig nog erg uitgebreid. In de webshop van Eliquidmania kun je rustig rondkijken tussen alle verschillende smaken die ze aanbieden en je kunt er ook terecht voor andere benodigdheden voor je e-smoker. Ook met vragen kun je in deze webshop terecht. 

Door admin