voordelen sauna

Heerlijk een dagje niks aan je hoofd, geen telefoon, geen werk en geen kinderen of vriend(in) die de hele tijd tegen je aan het praten is. Een plek wat daar ideaal voor is, is een sauna. Op deze manier kan je de gehele dag heerlijk op rust komen en het is ook nog eens goed voor je! Alleen een dag naar de sauna is tijdrovend en je hebt hier niet altijd de tijd voor. Een gemakkelijke oplossing wat ook nog eens geweldig is, is een sauna in de tuin. Binnen een paar stappen ben jij gewoon bij de wellness! Wil je hier meer over weten? Lees dan door.

Een mooie huid krijg je op deze manier

De warmte van de sauna is heerlijk, maar als reactie daarop wil je lichaam graag afkoelen en zal dat doen door te gaan zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed schoon worden. Overtollig talg en ander vuil zal door het zweet worden afgevoerd. Daarnaast is gebleken dat hoe vaker je een sauna bezoekt, je huid steeds elke keer wat sterker zal worden.

Een hoop voordelen voor je gezondheid

Dat je zen wordt van de sauna, is algemeen bekend. Maar wist je dat een sauna meer doet voor je gezondheid? Uit onderzoek van een universiteitskliniek in Berlijn is naar voren gekomen dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop van je lichaam stimuleert en stabiliseert. Hoe kan dat dan? Je lichaam reageert heftig op de warmte van de sauna en zal door de kou wanneer je afkoelt antistoffen aanmaken. Een regelmatig bezoekje aan de sauna beschermt je daarom beter tegen een verkoudheid. 

Welvaere is de partij om een sauna aan te schaffen

Wil je meer weten over een barrelsauna in de achtertuin? Bij Welvaere heb je keuze uit verschillende modellen barrelsauna’s van de hoogste kwaliteit. Daarnaast kan jij je sauna zo samenstellen zoals jij dat wilt. Wil je graag meer informatie? Of wil je jouw toekomstige buitensauna eerst testen in de showroom? Neem dan een kijkje op de website van Welvaere of neem telefonisch contact met ze op.

Door admin