openingszinnen-datingprofiel

De vrijgezellen hebben het maar zwaar in deze tijd. De hele dag thuiszitten is natuurlijk leuker met iemand aan je zijden die je vlinders geeft. Maar waar ga je die persoon ontmoeten? In ieder geval niet meer in de kroeg! Daarom doen datingsites en -apps het beter dan ooit. Geen idee hoe jij jezelf het best kan aanprijzen via jouw profiel? Lees dan snel verder om te ontdekken welke dingen jij beter achterwege kan laten! 

Als je gaat daten via een app, kan je moeilijk laten zien hoe leuk en grappig jij bent. Een bio komt dan toch het dichtst bij een sprankje persoonlijkheid. Veel mensen vullen dit in met een opvallende of grappige tekst, want je wil toch opvallen in de meute. Maar genoeg mensen maken een puinhoop van hun profiel en schrikken hiermee potentiële matches af. Behoor jij liever niet tot die groep? Maak je dan vooral niet schuldig aan deze 6 punten. 

1. Negatieve uitspraken over anderen

Het lijkt misschien een goede manier om het kaf van het horen te scheiden, maar negatieve uitspraken over wat je allemaal níét leuk vindt aan iemand, kan een heleboel mensen afschrikken. Hou het liever positief en vertel wat je wél zoekt in iemand. Dan kom je een stuk minder over als een zuurpruim, want daar is niemand naar opzoek. 

2. Een eisenlijstje voor je toekomstige partner

Natuurlijk heb je wensen als het aankomt op een nieuwe liefde. Maar zet vooral niet in je bio aan welke eisen je potentiële partner allemaal moet voldoen. Denk aan opmerkingen als: ‘Goede humor, langer dan ik zijn, goed kunnen koken’. Bespreek dat soort dingen liever met je vrienden en probeer in gesprekken te ontdekken of je match bij je past. Anders is de kans groot dan een potentiële match afknapt op jouw veeleisendheid. Bewaar lijstjes liever voor boodschappen, mensen zijn veel meer dan jouw voorbedachten eisen. 

3. Stomme grapjes en openingszinnen

Ze zijn niet leuk in de kroeg en ze zijn niet leuk in jouw bio. Het is begrijpelijk dat je op wil vallen, maar met stomme grapjes en openingszinnen knappen potentiële matches eerder op je af dan dat het iets goeds brengt. 

je-datingprofiel-updaten

4. Leugentjes om bestwil

Het lijkt heel onschuldig, maar jezelf ‘aantrekkelijker’ maken met leugentjes is geen goed plan. Of je nou een paar jaar van je leeftijd afsnoept, jezelf digitaal langer maakt of je baan iets rooskleuriger omschrijft, het is geen goed idee. Misschien levert het een paar extra matches op, maar als je gaat daten komt de aap toch wel uit de mouw. Waarschijnlijk moet je match dan niks meer van je hebben, want liegen is allerminst aantrekkelijk. Bespaar beiden deze ellende en wees gewoon eerlijk. Je bent toch leuk genoeg zoals je bent?

5. Gebruik geen vage foto’s 

Jouw potentiële match wil natuurlijk kunnen zien wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft. Maak je daarom niet schuldig aan vage foto’s of enkel groepsfoto’s. Grote kans dat iemand die eigenlijk wel geïnteresseerd zou zijn, toch liever verder kijkt. Laat dus vooral zien wie je bent!

6. Deel niet te veel persoonlijke informatie

Dit puntje is niet zo zeer een afknapper voor matches, maar vooral belangrijk voor jouw eigen veiligheid. Een datingapp is vrij anoniem en je weet eigenlijk niet zeker wie er aan de andere kant van het scherm zit. Pas daarom op met persoonlijke informatie delen. Denk aan je woonplaats, school of werkplek. Dit geldt ook voor verdere gesprekken met matches. Wees terughoudend in wat je vertelt totdat je ervan overtuigd bent dat deze persoon te vertrouwen is. Vertrouwen moet groeien en dat heeft nou eenmaal tijd nodig. 

Door admin