Fashion look, pretty cool young woman model with retro film camera wearing elegant black hat, leather rock jacket over white background

Het gebruik van de smartphone als alternatief voor de gewone compact camera blijft groeien. Zo heel vreemd is dat niet, de gemiddelde smartphone beschikt tegen over tal van mogelijkheden om de perfecte foto te maken. Afgezien van de hoge resoluties, twaalf megapixels of meer is tegenwoordig geen uitzondering meer, beschikken de meeste smartphones over meerdere lenzen. Daarnaast zijn de meeste mobiele telefoons voorzien van software om de gemaakte opnames te bewerken zodat een professioneel resultaat voor iedereen bereikbaar wordt. Toch kan het een hele uitdaging zijn om goede foto’s te maken. In dit business blog lees je ook hoe je de perfecte foto maakt met je smartphone.

Groter is beter

In veel gevallen is het mogelijk om met je smartphone opnames te maken met een lage resolutie. Dat lijkt handig omdat je daarmee ruimte bespaard, maar echt slim is het niet. Neem je een foto op een lage resolutie, dan wordt de afbeelding er niet mooier op als je deze wilt vergroten. Je doet er dus goed aan om te kiezen voor een hogere resolutie en de afbeelding vervolgens bij te snijden. Zo blijft de kwaliteit behouden.

Inzoomen: liever niet

Ook al beschikt je smartphone over een zoomfunctie, in veel gevallen wordt het resultaat er niet beter op. In veel gevallen merk je dat de afbeelding meer weg heeft van een blokkendoos dan dat het op een echte foto lijkt. Ook in dit geval doe je er goed aan om de foto later bij te snijden om de kwaliteit te behouden.

Gebruik de grid

Echt goede foto maak je pas als je gebruik maakt van de grid. Dit zijn hulplijnen die je kan gebruiken om de perfecte foto te maken. Gebruik de lijnen van de grid om het beeld recht te krijgen, bijvoorbeeld door de horizon op de gewenste afbeelding gelijk te laten lopen met de horizontale lijn van de grid. Oefen er een paar keer mee en je maakt binnen de kortste keren de mooiste opnames.

Gebruik een statief(je)

Ook al beschikken de meeste smartphones over een automatische beeldstabilisatie, dat wil niet zeggen dat elke foto perfect is. Daar kun je zelf een heleboel aan doen. Zo kun je een Samsung A71 hoesje van Casimoda kopen waardoor je niet alleen je toestel beter beschermd, maar ook meer grip hebt. Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een statiefje. In veel gevallen is een klein statief al voldoende, vooral al je een echte foodie bent. Op die manier maak je prachtige opnames van je nieuwste creatie om die direct op je Instagram te plaatsen.

Door admin