boeken-onder-de-kerstboom

Winter is coming. De beste tijd om met een goed boek op de bank te kruipen. Wat is er leuker dan iemand dit geluksgevoel te schenken? Lees snel verder om te ontdekken wat de leukste boeken voor onder de kerstboom zijn!

Het dagelijkse leven is voor veel mensen hectisch. De meeste mensen werken, koken, zappen wat en gaan weer naar bed. De volgende dag op repeat. Daarom vinden we steeds moeilijker de rust om te verdwalen in een goed boek. Nu we allemaal weer teruggefloten worden door de tweede lockdown, kunnen we daar eindelijk tijd voor maken. Dit maakt een goed boek het perfecte cadeau om aan jouw geliefden te schenken. Daarom zetten wij voor jou 5 boeken op een rijtje die je met een gerust hart onder de kerstboom kan leggen!

boek-kerstcadeau

Gelukkig verloren – Koen Pieter van Dijk

Socialite Koen Kardashian, voor intimi Koen Pieter van Dijk, staat bekend om zijn flamboyante uitstraling en dito presentatie. Achter zijn glamureuze levensstijl gaat een hele hoop pijn schuil. In zijn biografie, geschreven door Mireille van Hout, doet hij een boekje open. Over zijn wilde avonturen, sprookjesachtig belevenissen en bijna ongeloofwaardige verhalen gevuld met feestjes, drank, drugs en beroemdheden. Maar ook over de vervelende, eigen beter gezegd traumatische, ervaringen die hem gevormd hebben. Het vertellen van al deze verhalen zorgde voor een alles veranderende realisatie. Koen gaat na de kerst naar een afkickkliniek. Het is volgens hem tijd om te pumps op te hangen en een gezonder leven te leiden. Het vindt het leven namelijk veel te leuk en wil er nog lang niet klaar mee zijn. Benieuwd wat tot deze realisatie heeft geleid? Dat lees je in dit heerlijke, sensationele boek dat wegleest als een trein. Perfect om een avondje bij weg te smullen, met een lach en een traan!

leukste-boeken-voor-onder-de-kerstboom

Martien – Jan Dijkgraaf

In dezelfde categorie is het boek ‘Martien’ over niemand minder dan Martien Meiland een perfect cadeau voor onder de kerstboom. We kennen hem en zijn gezin natuurlijk van het populaire programma ‘Chateau Meiland’ en zijn sindsdien (bijna) allemaal fan. De boek neemt je terug naar de jeugd van Martien, met zijn alcoholistische vader (die dus blijkbaar ook van wijnen hield), naar de onvoorwaardelijke liefde voor zijn platonische vrouw Erica en natuurlijk hun deelname aan ‘Ik vertrek’ en later hun eigen hitserie. Heb jij nog een echte ‘Chateau Meiland’-fan in jouw inner circle? Dan is dit boek het perfecte cadeau! Wat goéééd! 

boek-van-de-maand

Sapiens, het beeldverhaal – Yuval Noah Harari

Vier jij kerst met iemand die gek is op geschiedenis en nieuwsgierig naar de oorsprong van de mens? Dan zou dit wel eens het perfecte cadeau kunnen zijn. Sapiens is het vierde boek van geschiedenisdocent Yuval Noah Harari. Dit keer in een beeldverhaal, waardoor het geschikt is voor jong én oud. Mensen die niet van lezen houden, een korte concentratiespan hebben of beelddenkers zijn. Kortom een super leuk cadeau voor iedereen! Je vindt het boek hier.

een-leuk-cadeau

Socrates op sneakers – Elke Wiss

Nu we gedwongen stil moeten staan, is het eindelijk weer eens tijd voor een goed gesprek. Tijd om minder met onze neuzen in onze telefoons te zitten. Niet meer zo druk te maken hoeveel likes die ene foto van dat etentje met vriendinnen heeft gehad. Of je nog mails hebt van je werk. Of je nog appjes hebt van vrienden. Tijd om een gesprek te voeren met mensen die er voor jou toe doen. Filosoof Elke Wiss neemt je mee in de technieken voor een goed gesprek in haar boek Socrates op sneakers. Dit doen ze aan de hand van de wijsheden van de grootste denkers die deze aardbol gekend heeft. Tegenwoordig lijken onze gesprekken namelijk meer op een debat en zijn we verhaal bezig elkaar te overtuigen, in plaats van naar elkaar te luister. Toegeven dat je iets niet weet of geen mening hebt zit er bijna niet meer in. Dat terwijl Socrates nog zo wijs zei: “Alles wat ik weet, is dat ik niets weet.” Met dit boek leer je de juiste vragen te stellen, zodat je écht gesprek kan voeren. Ken je nog iemand die liever zichzelf hoort praten dan jou? Dan kun je dit boek natuurlijk subtiel voor diegene onder de kerstboom schuiven. 

boek-onder-de-kerstboom

Misschien moet je eens met iemand praten? – Lori Gottlieb – 23,99

In dit boek beschrijft auteur Lori Gottlieb haar dagelijkse sores als psychotherapeut. Je leest over sessie met uiteenlopende patiënten als een pasgetrouwd stel dat moet dealen met een dodelijke ziekte, een vrouw die een terugkerende zwak heeft voor foute mannen, een man met zelfmoordneigingen en andere therapeuten die bij haar op de bank neerstrijken. Natuurlijk is Gottlieb zelf op de eerste plaats mens en worstelt zij ook met problemen die het leven met zich meebrengt. Ken je iemand die zelf wel eens heeft gekampt met mentale obstakels of erg geïnteresseerd is in de wereld van therapie? Dan is dit boek het perfecte cadeau. Het leest weg als een roman met veel humor, maar geeft je onderwijl prachtige inzichten over het leven en de mentale zorg. Daarnaast is dit boek een goed hulpmiddel om de situatie waar we met z’n allen in zitten ook te kunnen relativeren. Dit boek koop je hier

boek-als-kerstcadeau

Met deze tips kun je de lege ruimte onder de kerstboom vullen! Laat je het uitkiezen van een boek toch liever aan de ander over? Dan kun je altijd nog kiezen voor een cadeaubon. Of lees dit artikel voor nog meer cadeau-inspiratie!

Door admin