verf van sikkens

Er zijn duizenden kleuren en tinten verf en dan ook nog eens op een verschillende basis. Dan is de verf van Sikkens erg populair, maar er zijn ook nog tal van andere merken. Dus hoe kies je de juiste verf en afwerking voor jouw verfklus? Hier zijn enkele tips om de juiste verf te kiezen

Denk aan de verlichting

De hoeveelheid natuurlijk licht in een ruimte kan van invloed zijn op de verf die je kiest. Licht kan parten spelen met onze perceptie van kleur. De basisregel is dat we kleurschakeringen alleen zien als er voldoende verlichting is. Om meer te zijn dan alleen zwart, moet licht het oppervlak raken en worden gereflecteerd. Dit betekent dat als je een donkere kleur in een donkere kamer plaatst, het resultaat donker en somber zal zijn. De algemene regel luidt: Een donkere kamer moet niet met witte verf worden geverfd, omdat het wit er dof grijs uitziet. Een donkere kamer op het zuiden ziet er beter uit met felle kleuren. Als je toch iets anders wil, kun je een diepe kleur kiezen om een ​​intieme ruimte te creëren. Een lichte kamer met veel natuurlijk licht kan wegkomen met elke kleur of schaduw. Wit is misschien te klinisch, maar het kan nog steeds.

Match muur met vloer

De vloeren zijn het fundament van je huis. Een goede manier om de juiste verf te vinden, is door de muren op de vloer af te stemmen. Hardhouten vloeren zijn veelzijdig, gemakkelijk te onderhouden en zien er geweldig uit in elk huis. Tegenwoordig zijn hardhouten vloeren verkrijgbaar in tal van ontwerpen, soorten materiaal, tinten en patronen. Zacht grijs kalmeert de rode tinten in deze hardhouten vloer.

Licht hardhouten vloer

Licht hardhout is helder, luchtig en elegant. Ze vergroten een ruimte optisch en roepen dus een sfeer van ruimtelijkheid op. Kies een hoogglans- of glansverf om de glans in deze vloeren naar voren te halen Wit ziet er goed uit in elk type vloer, maar is zeer complementair voor lichte hardhouten vloeren. Witte verven zijn er in verschillende tinten, dus hoef je je niet te beperken tot klinisch wit. Als je niet van witte muren houdt, kan een zacht grijs de kamer wat definitie geven. Zoek naar grijs met groene, roze of blauwe ondertonen voor een prachtige look.

Donkere hardhouten vloer

Donkere hardhouten vloeren zijn meer geschikt voor grotere kamers, omdat de donkere kleuren een kamer kleiner kunnen laten lijken. Om de juiste verfkleur te kiezen die het beste bij dit type hardhout past, controleer je de ondertonen van de beits. Heldere en lichte kleuren complementeren donkere hardhouten vloeren. Ga voor kleuren zoals wit of gebroken wit, aardetinten en donkerbeige voor een juiste look.

Tapijt

In interieurontwerp gaat over het creëren van esthetisch aangename ruimtes door middel van harmonie. Harmonie wordt gecreëerd door kleuren in hetzelfde schema op elkaar af te stemmen. Een blauw getint vloerkleed past bijvoorbeeld goed bij een lichtblauwe of grijze muur.

Kies de juiste verf voor een kleine kamer

Niet iedereen heeft de luxe van een groot huis. Als de kamer klein is, kunnen verven met een hoge reflectiewaarde het natuurlijke licht reflecteren en weerkaatsen in de kamer om een ​​illusie van ruimte, luchtigheid en helderheid te creëren. Een neutraal design thema creëert licht en ruimte in een klein appartement. Om de look op te fleuren, kun je bijvoorbeeld geel toevoegen.

Hier zijn enkele kleursuggesties voor een kleine kamer of ruimte:

– Neutrale- en pastelkleuren zijn perfect voor het creëren van ‘ruimte’ en ‘licht’

– Groen past goed bij crèmes, gele en grijze tinten

– Combinaties van crème en lichtblauw zijn goed voor het overbrengen van ruimtelijkheid.

– Citroen- en romige geel tinten kunnen in kleinere kamers werken, maar blijf wel bij zachtere en lichtere tinten hiervan.

Andere manieren om een ​​kleine kamer te verfraaien

Door de muren en plinten in dezelfde kleur te schilderen, wordt het plafond langer en lijkt een ruimte ‘hoger’ en ‘breder’. Verf plinten en deuren in wit of een andere lichte neutrale tint om een ​​kleine woonkamer groter te laten lijken. Gebruik dezelfde verf van muur tot plafond om een ​​indruk van een grote ruimte te creëren.

Door admin