voordelen kunstgras

Er zijn veel voordelen van kunstgras, afgezien van de voor de hand liggende esthetiek. Een indrukwekkende, hoogwaardige productie en milieuvoordelen hebben de perceptie van kunstgras totaal veranderd. Veel mensen zien dan ook in dat het een waardevol, kosteneffectief alternatief is voor natuurgras. 

Kunstgras biedt een reeks voordelen, waaronder: lagere waterrekeningen, minder waterverbruik, weinig onderhoud, veilige plek voor kinderen om te spelen, weerbestendig en het hele jaar door zijn uiterlijk behouden, om er maar een paar te noemen. Er zijn maar weinig nadelen van kunstgras. Hoewel er nadelen zijn, zijn deze slechts een fractie van de voordelen die kunstgras biedt. Tijd dus om alle voordelen van kunstgras op een rijtje te zetten

Verlaag de waterrekening met kunstgras

We houden er allemaal van om geld te besparen waar we kunnen. Een van de manieren om die kosten te verlagen is om het gebruik van de tuinslang te verminderen of de sprinkler in de schuur te laten. Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat het maar twee keer per jaar grondig gereinigd hoeft te worden. Het is gewoon niet te vergelijken met echt gras, dat je soms wel dagelijks moet besproeien!

Kunstgras ziet er altijd mooi uit

Gebrek aan water kan ervoor zorgen dat natuurlijk gras in een rusttoestand gaat, wat vaak leidt tot kalende en bruine vlekken. Als je niet te maken wilt hebben met lelijk gras, dan is de nepvariant iets voor jou. Deze zomer zagen we al dat veel gras er slecht aan toe is, en met de veranderingen in klimaat die we zien, is dit waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg!

Onderhoudsarm tuinieren

Zaaien, maaien, wieden, bemesten… De lijst met natuurlijke gazon klusjes lijkt soms oneindig. Nauwelijks heb je de maaier opgeborgen en haal je hem er al weer uit, omdat gras zo snel groeit. Kunstgras staat bekend om zijn onderhoudsarme en mooie uitstraling het hele jaar door.

Geen schadelijke pesticiden

Mos is een van de grootste nachtmerries voor natuurlijke gazons. Het onder controle houden om gezond groen gras te laten herstellen kan een uitdaging zijn. Schadelijke pesticiden en herbiciden die gebruikt worden, kunnen gezondheidsbedreigingen veroorzaken voor zowel dieren in het wild, huisdieren als mensen. Hoewel mos ook op kunstgras kan groeien, is er een kunstgrasreiniger met een neutrale pH-balans en 100% biologisch afbreekbaar en biedt daarom een ​​milieuvriendelijke behandeling voor hardnekkige schimmel- of mos problemen. 

Bespaar geld op tuingereedschap

Het onderhouden van een natuurlijk gazon kan duur zijn, zeker als je kijkt naar de kosten van een grastrimmer, grasmaaier, hark, handwieder, gras schop, trimmer, gras schaar, tuinslang en sproeier. Om nog maar te zwijgen van de doorlopende kosten van onderhoud, elektriciteit, door zaaien, bemesten en de watertarieven.

Kunstgras is UV-beschermd

Kunstgras wordt geleverd met een fantastische UV-bescherming. Het vervaagt niet in zonlicht en blijft het hele jaar door groen. In tegenstelling tot natuurgras, waarvan bekend is dat het bruin wordt bij overmatig zonlicht.

 Meer tijd om te ontspannen met kunstgras

Minder tijd besteden aan tuinieren en meer tijd aan chillen: kunstgras biedt de perfecte oplossing voor niet-tuiniers! Wie heeft er tegenwoordig überhaupt nog tijd om bezig te zijn met onkruid, struiken en overwoekerd gras?

Veilige speelruimte voor kinderen

Kunstgras biedt een gedempte landing voor die kleine valpartijen en is perfect voor speelplaatsen, kinderdagverblijven en scholen. Waar speelschors splinters kan bevatten en rubber warmte kan geleiden, is kunstgras helemaal kindvriendelijk!

Door admin