aan een gezond lijf werken

Het onderhouden van een gezond lijf doet meer dan je er geweldig uit laten zien: het kan je helpen langer te leven. Het hebben van overgewicht kan nadelige gezondheidseffecten hebben.Afvallen, vooral van buikvet, verbetert ook de werking van de bloedvaten en de slaapkwaliteit. En dus is het belangrijk om op je gewicht te letten, bijvoorbeeld door het gebruik van caloriearme recepten: het zal helpen de gevaarlijke laag visceraal vet te verminderen, een soort vet in de buikholte dat je niet kunt zien, maar dat de gezondheidsrisico’s verhoogt. In deze blog lees je hoe je hier aan kunt werken.

Bij verschillende onderzoeken heeft men de effecten op het hart van afvallen door middel van een koolhydraatarm dieet vergeleken met een vetarm dieet gedurende zes maanden. Elk met dezelfde hoeveelheid calorieën. Degenen met een koolhydraatarm dieet verloren gemiddeld vijf kilo meer dan die met een vetarm dieet. Een bijkomend voordeel van het koolhydraatarme dieet is dat het een hogere kwaliteit van het gewichtsverlies veroorzaakte. Bij gewichtsverlies wordt vet verminderd, maar er is ook vaak verlies van mager weefsel (spierweefsel), wat niet wenselijk is. Bij beide diëten was er een verlies van mager weefsel samen met het vet, wat betekent dat het vetverlies percentage veel hoger was bij het koolhydraatarme dieet.

Verander je eetpatroon

Uiteindelijk moet je een gezonde manier van eten kiezen waar je je aan kunt houden. Het voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat het simpelweg gaat om het leren van betere voedselkeuzes maken, het tellen van calorieën is niet nodig. Over het algemeen verschuift een koolhydraatarme manier van eten je inname van probleem voedsel, hiermee bedoelen we voedingsmiddelen met veel koolhydraten en suiker en zonder veel vezels, zoals brood, bagels en frisdrank, naar vezelrijke of eiwitrijke keuzes, zoals groenten, bonen en gezond vlees.

Blijf bewegen

Lichaamsbeweging helpt bij het verbranden van buikvet. Een van de grootste voordelen van lichaamsbeweging is dat je lichaamssamenstelling ten goede verandert. Oefeningen lijken vooral buikvet te verminderen, omdat het de circulerende insulinespiegels verlaagt. De hoeveelheid beweging die je nodig hebt om af te vallen, hangt af van je doelen. Voor de meeste mensen betekent dit bijna elke dag 30 tot 60 minuten matige tot krachtige lichaamsbeweging.

Gewichtheffen.

Zelfs matige krachttraining toevoegen aan je dagelijkse routine helpt bij het opbouwen van ‘droge spiermassa’, waardoor je de hele dag meer calorieën verbrandt, zowel in rust als tijdens het sporten.

Lees de labels van je voeding

Vergelijk de labels van verschillende merken. Sommige yoghurts beweren bijvoorbeeld dat ze weinig vet bevatten, maar bevatten meer koolhydraten en toegevoegde suikers dan andere. Voedingsmiddelen zoals jus, mayonaise, sauzen en salade dressings bevatten vaak veel vet en veel calorieën.

Probeer zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen te eten

De ingrediënten in verpakte goederen en snacks bevatten vaak veel transvetten, toegevoegde suikers en toegevoegd zout of natrium, drie dingen die het moeilijk maken om af te vallen en die je dus beter kunt laten liggen.

Concentreer je meer op de manier waarop jouw kleding past dan op het lezen van een weegschaal

Naarmate je spiermassa toevoegt en vet verliest, verandert de waarde op de weegschaal misschien niet veel, maar je broek zal wel losser zitten. Dat is dus een duidelijk teken van vooruitgang. Rondom gemeten zou je taille minder dan 35 centimeter moeten zijn als je een vrouw bent of minder dan 40 centimeter als je een man bent om hart- en diabetes risico’s te verminderen.

Door admin