refurbishe-smartphone

Steeds vaker zie je de term ‚refurbished’ voorbij komen… en niet voor niets. Of het nu om een ‚gereviseerde’ Apple laptop gaat, of een refurbished smartphone Samsung, tegenwoordig hoef je niet bang meer te zijn om een ‚gebruikt’ apparaat te kopen. Er zijn veel aanbieders, zoals Smart2Have, wat tot goede prijzen, kennis en garantie heeft geleid. Hieronder wat meer informatie over een ‚oude nieuwe’ telefoon.

Waar komt de term refurbished vandaan?

Refurbished betekent ‘gereviseerd’. Reviseren is het controleren en zonodig corrigeren van machines of documenten. Bij een telefoon betekent de term refurbished: het controleren en corrigeren van die telefoontoestellen. De werking, batterijduur en software worden gecontroleerd en alle niet werkende onderdelen worden vervangen door nieuwe (originele) onderdelen. Zo krijg je een toestel met een gloednieuw display en behuizing. Een refurbished product werkt dan ook net zo goed als een nieuwe én is niet van een nieuw toestel te onderscheiden. In het begin kon je bij veel refurbished aanbieders je geen toestellen zonder abonnement kopen, maar tegenwoordig is dat niet meer zo en kun je een los toestel kopen voor bij je sim-only abonnement.

Waar wordt allemaal op gelet bij een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon is een eerder gebruikte telefoon die, op vaak meer dan 70 punten wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Er is ondertussen een heel leger aan specialisten te vinden die elk onderdeel van een telefoon kennen en ervoor zorgen dat een ‚tweedehandsje’ weer als nieuw wordt, uiteraard wordt daarbij ook gekeken naar de buitenkant. Veel belangrijker is echter de binnenkant. De software wordt namelijk geupdate en waar nodig wordt de telefoon voorzien van nieuwe onderdelen. De batterij wordt altijd vervangen, omdat die het meest onderhevig is aan het gebruik. Tegenwoordig komt een refurbished telefoon eigenlijk neer op een gloednieuwe, maar dan een iets ouder model… wat qua techniek en software ook niet zo heel veel meer uitmaakt.

Duurzaamheid en andere voordelen

Het kopen van een refurbished telefoon past helemaal in deze tijd, waarbij duurzaamheid een steeds belangrijker principe is geworden. Waarom zou je ook elke keer een spiksplinter nieuwe telefoon kopen als er al zoveel in omloop zijn? Daarnaast is de prijs natuurlijk belangrijk en vaak kost een refurbished telefoon een schijntje van de nieuwprijs, terwijl die eigenlijk in nieuwstaat verkeerd. Zoals gezegd zijn er ondertussen veel specialisten en loop je bij de aanschaf niet veel risico meer, daarnaast geven alle grote aanbieders een degelijke garantie. Laat je dus niet afschrikken door de term tweedehands, maar denk in refurbished en geef die oudere telefoon een nieuw leven!

Door admin