regenlaarzen

In de tuin werken kan heerlijk ontspannend zijn. Niemand om je heen en een complete focus op de natuur in je tuin. Echter is het een stuk fijner werken in je tuin als je de juiste kleding aan hebt. Kleding die je beschermt en zorgt dat je niet te koud, maar ook niet te warm bent. Dan moet je dus op de hoogte zijn van wat de juiste kleding is als je in je tuin gaat werken. En laten we dat nu net hieronder voor je behandelen.

We beginnen dit artikel over het schoeisel, dat is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je outfit als je buiten gaat werken. Regenlaarzen zijn absoluut een musthave voor elke tuin vrouw of tuinman, vooral in modderige omgevingen én wanneer je de tuin gaat besproeien. Rubberen laarzen houden je voeten perfect droog. Laarzen beschermen je voeten echter niet in het geval dat er iets zwaars op valt. Draag dan ook stevige schoenen of laarzen met een verharde neus. Hierdoor zijn je tenen en voet beschermd. 

Handschoenen

Ook het beschermen van je handen is erg belangrijk bij het werken in de tuin. Die kunnen namelijk handig zijn als je met planten of bloemen werkt waar prikkels aan zitten, maar ook als je bijvoorbeeld tegels gaat leggen of verplaatsen. Maar ook kun je scherpe voorwerpen tegenkomen in de tuin, zoals stenen of glasscherven. Voor sommige mensen is het even wennen om met handschoenen aan te werken, maar daar ben je zo aan gewend en daarna zijn je handen goed beschermd!

Natuurlijk moet je kleding comfortabel zijn bij een fysieke klus als werken in de tuin. Je moet je er goed in kunnen bewegen. Niets zo vervelend als een stijve broek als je vaak door je knieën moet. Het beste kun je twee verschillende soorten broeken hebben voor het werken in de tuin: een lichte broek die ventileert, voor op warme dagen. Als het regent wil je juist een waterafstotende broek. Werk je veel op je knieën? Overweeg dan eens om een broek aan te schaffen ingebouwde knielappen die je beschermen als je op je kniëën zit. Dit kun je eventueel ook opvangen met een kussentje, dat je speciaal kunt kopen voor werk dat je op je knieën doet.

Type broek

Sommige tuinliefhebbers zweren bij het dragen van een oude spijkerbroek en een oude trui. Toch kan het prettig zijn een overall of tuinbroek te dragen. Die trek je namelijk gemakkelijk over je eigen kleren aan en je beschermt er in één keer je hele outfit mee. Bovendien hebben de meeste tuinbroeken handige zakken waarin je het kleine tuingereedschap bij je kunt dragen.

Aangezien de meesten van ons het liefst in de tuin werken als het lekker weer is, is het ook belangrijk dat je je beschermt tegen de zon. Bescherm bijvoorbeeld je hoofd tegen een zonnesteek door middel van een hoofddeksel, zoals een pet. Ook moet je zorgen dat je je goed insmeert, omdat je in de tuin wordt blootgesteld aan UV-stralen. Een goede zonnebrandcrème met een hoge factor is daarom erg belangrijk. 

Wanneer je werkt met tuinmachines zoals een kantentrimmer of een hakselaar, is het noodzakelijk je ogen goed te beschermen met een veiligheidsbril. Wegspringende stukjes hout of steentjes zijn namelijk erg gevaarlijk voor je ogen. 

Door admin