autoleasen

Na lang wikken en wegen heb je dan eindelijk de knoop doorgehakt: je hebt besloten om een auto te leasen in plaats van kopen. Omdat het aanbod aan leaseauto’s vandaag de dag dusdanig groot is, kunnen wij ons heel goed voorstellen dat het behoorlijk moeilijk kan zijn om de juiste auto te kiezen. Je hebt immers ook zo veel opties om uit te kiezen. Maar laten we eerst eens even bij het begin beginnen. Waarvoor wil je de leaseauto gebruiken? Ben je van plan om de auto alleen te gebruiken voor woon-werkverkeer of wil je de auto ook mee kunnen nemen op vakanties naar het verre zuiden? Ben je dus meer op zoek naar een wat kleinere stadsauto of een grotere gezinsauto? We stellen jou deze vraag om zo de opties al een beetje in te perken. De redenen om te kiezen voor de één (stadsauto) of de ander (gezinsauto) lees je in deze blog.

Redenen om te kiezen voor een stadsauto

Gebruik je de auto enkel en alleen voor woon-werkverkeer? Dan volstaat een kleinere stadsauto vaak al prima. Het voordeel van een dergelijke auto is dat ze vaak behoorlijk praktisch en wendbaar zijn. Smalle weggetjes, krappe parkeerplaatsen, weinig ruimte om te manoeuvreren, het is allemaal geen enkel probleem. Voorbeelden van stadsauto’s die op het moment van schrijven zeer populair zijn, zijn bijvoorbeeld de Volkswagen UP!, Renault Twingo en de city bug drieling: de Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107.

Redenen om te kiezen voor een gezinsauto

We kunnen het best begrijpen dat je zo’n kleine stadsauto minder praktisch en comfortabel vindt voor op vakantie. Door het compacte formaat lever je dikwijls in op kofferbakruimte en/of beenruimte. Wil je de leaseauto meenemen op een verre vakantie, bijvoorbeeld naar het zuiden van Europa? Dan raden wij altijd een wat ruimere gezinsauto aan. Gezinsauto’s staan erom bekend dat ze wat minder wendbaar en daardoor minder praktisch zijn voor in de stad, maar aan de andere kant kun je vaak een stuk comfortabeler zitten en hoef je geen concessies te doen wat betreft de spullen die meekunnen op vakantie. 
Een mooie geschikte gezinsauto is de Opel Zafira bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een BMW X3? Klik op BMW leasen Autolease.nl en je komt automatisch terecht op de pagina van Autolease.nl waar jij de verschillende BMW Series kunt leasen. Neem eens een kijkje!

Door admin