nieuwe auto

In Nederland rijden bijna negen miljoen auto’s rond. De een rijdt het liefst in een gloednieuwe auto en verkoopt die al na een paar jaar, om vervolgens weer een nieuw exemplaar aan te schaffen, terwijl de ander juist de voorkeur geeft aan een gebruikte auto. Maar welke keuze je ook maakt, de aanschaf van een auto kost je over het algemeen meer dan je in een doorsnee maand op je bankrekening hebt staan. Je zult er dus ofwel voor moeten sparen, ofwel geld moeten lenen om de aankoop te kunnen bekostigen. Eigenlijk zijn die twee dingen hetzelfde, maar bij sparen zorg je voorafgaand aan de aankoop dat je het geld bijeen hebt, terwijl je door te lenen direct over het geld kunt beschikken, terwijl je het achteraf – met rente – terugbetaalt. Eigenlijk is een auto financieren door te sparen voor de meeste mensen geen reële optie. Je wilt immers nu overgaan tot aanschaf en niet pas wanneer je de centjes bij elkaar gespaard hebt.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening zorg je ervoor dat je direct het volledige bedrag op je bankrekening hebt staan. Vervolgens koop je de auto en kun je direct beginnen met het maken van je kilometers. Vervolgens betaal je elke maand een deel van het geleende bedrag terug, inclusief een daarbij komende, vooraf besproken rente. Vaak bieden autoverkopers zelf ook de mogelijkheid om de financiering voor de auto te regelen. Regelmatig komen klanten echter later tot de conclusie dat ze daarmee onnodig duur uit zijn, omdat de gehanteerde rentepercentages minder gunstig zijn. Vergelijk dus altijd de tarieven en voorwaarden, voordat je in zee gaat met een geldschieter.

Financial lease

Heb je een eigen bedrijf en wil je een auto (of iets anders groots) kopen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om die rechtstreeks vanuit je bedrijfsvermogen te financieren. Dat klinkt als een slimme optie, maar dat is het lang niet altijd. Je gebruikt dan immers het werkvermogen van je bedrijf voor die ene investering, waardoor je veel krapper bij kas komt te zitten en minder goed in staat zult zijn om tegenvallers op te vangen. Met financial lease voor ondernemers voorkom je dat probleem. Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook kunt profiteren van bepaalde afschrijvingsmogelijkheden. Als je alles doorberekent, zou dat dus wel eens in meerdere opzichten de beste keuze kunnen zijn.

Door admin