Refurbished laptops zijn laptops die gebruikt zijn, maar een flinke opfrisser hebben gekregen. Een refurbished laptop is volledig gereviseerd en technisch als nieuw. Maar wat is er nu eigenlijk zo aantrekkelijk aan een refurbished laptop? Hieronder vind je alle grote voordelen van gereviseerde laptops die er zijn.

1. Je betaalt weinig geld voor een snelle laptop

Een refurbished laptop is al snel 30 tot 40 procent goedkoper dan een nieuwe laptop, zonder dat je veel hoeft in te boeten op prestaties. Vooral de besparing die je doet met de aankoop van een gereviseerde laptop is voor veel mensen een reden om géén gloednieuwe laptop meer te kopen. Waarom zou je immers een dief zijn van je eigen portemonnee?

2. Kiezen voor refurbished is gaan voor het milieu

Wie een tweedehands gereviseerde laptop aanschaft, doet daarmee een bewuste handreiking naar het klimaat en milieu. Met de aanschaf van een opgewaardeerde, hergebruikte laptop recycle je een apparaat als het ware en hoeven er geen extra grondstoffen en materialen gebruikt te worden. Het milieu en klimaat zijn hier blij mee!

3. Vaak een ruime garantietermijn

Je koopt met laptops die het etiket refurbished hebben nooit een kat in de zak. Anders dan tweedehands producten zit er op refurbished apparatuur namelijk minimaal één jaar garantie. Hier kun je meestal de nog lopende fabrieksgarantie bij optellen. Koop je een tweedehands laptop via bijvoorbeeld Marktplaats of Speurders, dan loop je veel meer risico omdat je geen garantie zekerheid hebt.

4. Veel keuze aan modellen laptops refurbished

Een voordeel van refurbished is natuurlijk ook dat je als consument de keuze hebt aan tal van modellen en varianten laptops. Zo zijn er refurbished apparaten verkrijgbaar van recente merken en modellen laptops, maar ook ouders en meer unieke uitvoeringen. Het is maar net wat je wilt: met refurbished barst je van de opties!

5. Oog voor kwaliteit

Koop je een gereviseerde laptop van bijvoorbeeld Alpha-Shop.nl, dan kun je ervan op aan dat er messcherp op de kwaliteit en prestaties van jouw favoriete refurbished is beoordeeld. In tegenstelling tot tweedehands laptops, worden bij refurbished uitvoeringen alle relevante onderdelen gecontroleerd, gereinigd en/of vervangen. Eigenlijk kun je refurbished zien als een grote APK, die zorgt voor een goede, veilige en snellere laptop voor minder geld! En wat wil je dan eigenlijk nog meer als het op laptops aankomt?

Door admin