nieuwe-iphone-9

Vaak zijn wij geneigd om onze producten snel te vervangen voor de meest nieuwe producten. Wist je dat dit helemaal niet goed is voor het milieu? Hetzelfde geldt voor onze smartphones. Deze zijn vaak na slechts één of twee jaar aan vervanging toe. De batterij geeft het sneller op, er zit een barstje in het scherm. Dit zijn allemaal redenen voor mensen om bijvoorbeeld hun iPhone te vervangen voor de nieuwste iPhone uit de winkel. Vaak zijn er nog andere mogelijkheden, die stukken beter zijn voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat je een iPhone gewoon kunt repareren? Vraag het maar eens op een verjaardag, de meeste mensen weten dit niet eens!

Het zelf repareren van je iPhone

Tegenwoordig is het heel makkelijk om je iPhone zelf te repareren. Online zijn er veel reparatie handleidingen te vinden waarbij in detail wordt uitgelegd hoe jij je eigen iPhone kunt repareren. Handig toch? Alleen is het heel lastig om de juiste onderdelen te vinden die van goede kwaliteit zijn.

Bij FixjeiPhone kan je  ruim 1500 onderdelen voor je iPhone kopen. Van de iPhone 5s tot en met de iPhone Xs. Voor elk onderdeel is er een speciale reparatie handleiding gemaakt om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast kan je er zelfs het juiste gereedschap kopen zodat je er zeker van bent dat je reparatie goed verloopt. Wanneer je er niet uitkomt is er een unieke service waarbij een van de specialisten je telefonisch, via de chat of zelfs via een opstuur mogelijkheid verder helpt. Geen reden meer om het gereedschap niet meer in eigen hand te nemen. 

Het grote voordeel van het zelf repareren van je iPhone is dat je flink wat geld bespaart! Naast de besparing is het zelf repareren van je iPhone ook gewoon erg cool. 

Het laten repareren van je iPhone

Het kan natuurlijk ook zijn dat je totaal niet technisch bent. Niet erg. Je kunt je iPhone namelijk ook door specialisten laten repareren. Er zijn veel aanbieders die graag jouw iPhone graag willen repareren. Zorg er wel voor dat je voor de juiste aanbieder kiest. Een juiste aanbieder is te herkennen aan bijvoorbeeld de beoordelingen van klanten. Wat is er nou betrouwbaarder dan de verschillende meningen van klanten. Zijn er veel en goede beoordelingen? Dan heb je de juiste gevonden. Kijk natuurlijk ook altijd even naar de prijs van de reparatie, er zitten namelijk grote verschillen tussen. En de belangrijkste tip: te goedkoop? Dan kan het gewoon goede kwaliteit zijn.

Toch liever een andere iPhone

In enkele gevallen kan het voorkomen dat het herstellen van een iPhone niet meer mogelijk is. Een ander toestel aanschaffen blijft dan de enige optie. Een populaire optie is het aanschaffen van een refurbished iPhone, hiermee help jij het milieu en bespaar je ook nog eens tot 50% op de nieuwprijs. Om even een kleine vergelijking te maken. Een Refurbished iPhone Xs kost op dit moment minder dan 700 euro voor een toestel met minimaal 2 jaar garantie en natuurlijk alle accessoires die je nodig hebt om de iPhone direct te gebruiken. 

Refurbished toestellen zijn al eerder gebruikt, maar om verschillende redenen aan de kant gezet. Deze toestellen worden door bedrijven opgekocht en opgeknapt. Het controleproces is bij aanbieders erg uitgebreid waardoor de juiste kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Een andere belangrijk punt is dat de betrouwbare aanbieders tot wel twee jaar garantie aanbieden op refurbished iPhones. Hierdoor ben je beter uit dan wanneer je een nieuwe koopt in de winkel.

Door admin