camperen-en-eten

Lijkt het jou geweldig om met de camper op vakantie te gaan? Dan kun je besluiten om een camper te kopen. Wanneer je nog niet eerder op campervakantie bent geweest, is dit niet verstandig. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je een dure camper koopt en deze na één jaar al zat bent. Om te kijken of een camper iets voor jou is, kun je er beter eerst eentje huren. Jij kunt je hiervoor richten tot een verhuurbedrijf, maar er zijn ook steeds meer particulieren die hun camper verhuren. Ben je nog niet geheel overtuigd? Wij zetten hieronder de grootst voordelen van het huren van een camper op een rijtje. 1. Je betaalt enkel voor gebruik van de camper
Een camper kopen is een flinke investering. Allereerst moet je een flink bedrag aftikken om het voertuig in jouw bezit te krijgen. Helaas blijft het niet alleen bij deze eenmalige kosten. Nee, want je krijgt namelijk ook nog te maken met een aantal bijkomende kosten. Zo moet je bijvoorbeeld belasting betalen wanneer je een camper bezit. Dit is weliswaar goedkoper dan de belasting op een personenauto, maar het kost jou alsnog geld. Daarnaast moet je jouw camper ook nog verzekeren. Heb je geen ruimte om de camper te stallen wanneer je hem niet gebruikt? Dan moet je tevens op zoek naar stallingsruimte. Hier betaal je ook voor. Indien je een camper huurt, krijg je niet te maken met deze vaste lasten.

2. Je kunt gaan en staan waar je wilt
Wil jij graag iets van de omgeving zien waarin je op vakantie bent? Dan is een camper huren ideaal. Door met een camper op vakantie te gaan, ben je namelijk niet gebonden aan een vaste plek. Bevalt het je ergens niet? Dan stap je simpelweg in de camper en trek je naar de volgende bestemming. Camperhuur is onder andere ideaal wanneer je graag naar het buitenland op vakantie gaat. Is het weer niet al te best op de plek waar je verblijft? Geen probleem, want dan rijd je gewoon door naar een plek waar het weer beter is. Met een camper ben je dan ook een stuk flexibeler dan wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat.

3. Jouw vakantie is een stuk goedkoper
Wanneer je een camper huurt, betaal je geld. Logisch, want maakt gebruik van het voertuig. Toch ben je in veel gevallen aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Je hebt namelijk een eigen ‘huisje op wielen’. Je hoeft hierdoor niet allerlei accommodaties te huren, waardoor je geld bespaart. Huur je een camper bij een particulier? Dan loopt jouw besparing vaak alleen nog maar verder op. Een camper huren bij een particulier kost jou namelijk aanzienlijk minder dan een camper huren bij een verhuurbedrijf.

Door admin