elektrische-autos-met-de-grootste-actieradius

In de wereld rijden er al meer dan 5,6 miljoen elektrische auto’s rond. Dit geeft aan dat de elektrische auto steeds populairder wordt. Het populairder worden van de elektrische auto heeft niet alleen positieve gevolgen voor het milieu, het heeft ook gevolgen voor uw huishouden en de complete infrastructuur van steden en wegen. Elektrische auto’s hebben nu eenmaal een laadpaal nodig om de auto weer van stroom te voorzien. Deze worden steeds meer aangelegd langs wegen en in steden. Ook om de auto thuis op te laden zijn er steeds meer ontwikkelingen bezig. Zo kunt u thuis elektriciteit opwekken om uw auto mee op te laden.

De actieradius is één van de redenen waarom sommige mensen nog afwachten met de aanschaf van een EV. Maar ook op dit gebied gaan de ontwikkelingen razendsnel. Niet alleen de keus voor elektrische auto wordt steeds meer uitgebreid, ze zien er bovendien steeds beter uit en het bereik wordt steeds beter. Twijfel je nog over het kopen van een elektrische auto? Misschien kan deze top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius je over de streep.

Top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius

1. Tesla Model S

Welk ander merk kan er op één staan dan de pionier om gebied van elektrische auto’s: Tesla. Eerder schreven we ook al eens over de voor- en nadelen van een Tesla. Een van de grote voordelen is natuurlijk de hoge actieradius van de verschillende modellen. De Tesla Model S is een volledig elektrische auto. Model S is een grote en luxe auto, bovendien is het één van de snelste productieauto’s die ooit gemaakt is. En dat voor een elektrische auto. Op gebied van actieradius staat hij op één, na 575 km hoef je hem pas weer op te laden.

2. Tesla Model 3

Met een Tesla koop je niet alleen luxe en stijl, je koopt ook bereik. Op de tweede plaats staat weer een Tesla, namelijk Model 3. Een middelgrote auto die 560 km kan rijden op een volle accu. De auto zit vol met moderne snufjes die je van Tesla mag verwachten, en daarnaast natuurlijk snelheid. In minder dan 5 seconden rijdt de Model 3 van 0 naar 100 km/u.

3. Tesla Model X

De Model X maakt de Tesla top 3 volledig. Een coole crossover middenklasse SUV, met een bereik van 470 km op een opgeladen accu. Wil je een elektrische auto die opvalt? Let dan eens op de vleugelportieren van de Model X!

4. Jaguar I-Pace

Oké, eigenlijk deelt deze Jaguar de derde plaats in de lijst met elektrische auto’s met het grootste bereik. De Jaguar I-Pace haalt namelijk eveneens 470 km op een volledig opgeladen accu.

Met de I-Pace krijg je wat je van dit luxe Engelse merk mag verwachten, een elegante SUV met een prachtig design.

5. Audi E-tron

Ook de Duitse merken blijven niet achter met de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. De e-tron is het eerste model van Audi die volledig elektrisch is. Een ruime SUV die 420 km kan halen op een volle accu.

6. Hyundai Kona

Nog een nadeel van elektrische auto’s : ze zijn nogal duur! Het eerste betaalbare merk in de lijst van elektrische auto’s met de grootste actieradius is Hyundai. De Kona heeft een actieradius van 400 km , een leuke en sportieve SUV.

7. Kia Niro

Kia staat bekend voor het maken van comfortabele gezinsauto’s. De motor van de Niro levert 201 pk en op een volledig opgeladen accu kun je 380 km rijden.

8. Mercedes EQC

elektrische-auto-met-grote-actieradius

Natuurlijk mag Mercedes niet ontbreken in een top 10 lijst met auto’s. De EQC is een elektrische compacte SUV die dezelfde luxe biedt die we van Mercedes gewend zijn. Een mooie auto met een bereik van 355 km.

9. Nissan Leaf e-plus

De Leaf is al een bekend gezicht op de weg. De Leaf e-plus heeft een flink grotere actieradius dan zijn voorganger. De accu heeft een flinke up-date gekregen, je kunt nu 355 km rijden met een volledig opgeladen accu. Dat is maar liefst 115 km meer dan zijn voorganger!

10. Opel Ampera-e

De top 10 elektrische auto’s met het grootste bereik wordt afgesloten met de Opel Ampera-e. Met deze auto kun je 345 km rijden op een volle accu.

Door admin