wat te dragen onder doorschijnende kleren


De lente en zomer zijn de seizoenen voor luchtige topjes en prachtige jurken. Vooral lichte kleuren zijn populair, want die weerkaatsen het zonlicht en zijn hierdoor minder warm. Maar zo’n leuke lichtroze blouse of witte jurk schijnt helaas vaak door. In dit artikel lees je wat je het beste kunt dragen onder doorschijnende kleding. 

De juiste kleur

Het is belangrijk om goed na te denken over de kleur van je ondergoed als je doorschijnende kleding draagt. Belangrijkste tip: draag nooit wit ondergoed onder hele lichte kleding. Je zou wellicht denken dat wit ondergoed niet opvalt onder een witte jurk of broek, maar niets is minder waar. Wit staat in groot contrast met je eigen huidskleur en valt daardoor juist extra op. 

Een veilige keuze is om te gaan voor een kleur die in de buurt komt van je eigen huidskleur. Zo is het contrast tussen huidskleur en de kleur van je ondergoed het kleinst en valt het dus niet op onder een doorschijnende outfit. Je kunt de kleur van je ondergoed ook matchen met de kleur van de outfit. Ook dit valt namelijk nauwelijks op. 

Geen dikke randen

Is het item naast doorschijnend ook nog eens strak? Dan is ondergoed zonder opvallende naden en dikke randen de meest geschikte optie. Een jurk, rok of broek zit vaak het strakst rondom de heupen en billen. Je ziet de lijnen van je ondergoed daar dus extra goed. Vermijd daarom ondergoed met duidelijke naden en dikke randen. Een boxershort met een hoger model sluit vaak het best aan op je lichaam. Zo ziet niemand wat je precies draagt onder je prachtige zomerjurkje.

Dit geldt uiteraard ook voor je bh. Zit het doorschijnende topje strak rondom je borst? Kies dan een bh met een gladde stof zonder kant of andere opvallende patroontjes.

Steel de show

Draag je een neutrale jurk of top en wil je juist de aandacht op je boezem leggen? Kies dan juist voor opvallende lingerie. Een mooie bh kan prachtig staan onder een luchtig doorschijnend topje. Het is natuurlijk wel handig om te bedenken in welke situaties je zo’n outfit draagt. Een opvallende lingerieset onder een doorschijnende outfit is misschien minder geschikt voor een diner met je schoonouders, maar hartstikke tof als je een avondje gaat stappen met vriendinnen. 

Door admin