bitcoin-koers

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat de opkomst van cryptomunten de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol is gaan spelen in het financiële nieuws. Sinds de lancering van de eerste digitale munten een jaar of tien geleden, heeft de handel in deze nieuwe digitale valuta meer dan eens de voorpagina gehaald. De grote vraag is of deze munten nu echt de toekomst bieden of een tijdelijke hype zijn. 

Met name de vlucht die Bitcoin heeft genomen was voor vele mensen een reden om geld te investeren in deze digitale munt. De koers van Bitcoin ging jaarlijks met sprongen omhoog en motiveerde vele mensen om te investeren in de digitale munt. Dat dit echter niet geheel zonder risico’s was, werd duidelijk toen de markten behoorlijk instorten begin 2018. 

De koers van de bitcoin is sinds de lancering alleen maar toegenomen

Toen de munt in 2010 voor het eerst gelanceerd werd, kon je de bitcoin voor slechts 0.06 euro per stuk kopen. Een jaar later stond deze op 9,4 euro en sindsdien bleef de munt in waarde toenemen. In december 2017 bereikte de bitcoin zijn maximale waarde en werd voor maar liefst 16,880 euro per stuk verkocht. Vervolgens ging het goed mis op de cryptomunt-markt en verloor de bitcoin binnen een maand maar liefst  65% van zijn waarde. 

Heel veel mensen die mee wilden liften op het succes van de digitale munt kwamen bedrogen uit en verloren grote hoeveelheden geld toen de markt instortte. Betekende dat echter het einde van de bitcoin? Nee, de Bitcoin krabbelde weer op uit het dal en begon langzaam maar zeker weer in waarde toe te nemen. Vandaag de dag is de digitale munt 9777 euro waard. 

Het investeren in bitcoin is nooit helemaal zonder risico’s

Handelen in bitcoin blijft een interessante bezigheid. De risico’s zijn natuurlijk groot, omdat je van te voren nooit weet wat er met de koers gaat gebeuren. Deze is geheel afhankelijk van vraag en aanbod en geopolitieke ontwikkelingen spelen een grote rol bij de waarde van de digitale munt. Onzekerheid op de financiële markten kan bijdragen tot grote koersverschillen die van de een op andere dag de waarde behoorlijk kunnen doen toe-  of  afnemen. 

Waar je de ene dag flinke winsten kunt maken en bij wijze van spreken met je dagopbrengst een nieuwe Tesla kunt kopen, kun je de week daarop met hetzelfde gemak je hele investering in rook op zien gaan. Je doet er daarom verstandig aan om niet blindelings flinke sommen geld te investeren zonder van te voren het nodige onderzoek te doen. 

Hoopvolle verwachtingen maken dat de handel in bitcoin interessant blijft

De verwachtingen voor de prijs van de bitcoin zijn echter hoopvol. Als je experts vraagt om hun mening, wordt regelmatig verteld dat de prijs van bitcoin binnen afzienbare tijd misschien wel tien keer zo hoog kan worden als deze vandaag de dag is. Steeds meer financiële instellingen geven de mogelijkheid om de digitale munt te gebruiken voor uiteenlopende transacties, waardoor het bestaansrecht van de cryptomunt steeds meer zekerheid biedt. 

Ook kun je op steeds meer plaatsen met de digitale munt betalen. Als je bijvoorbeeld als digital nomad veel onderweg bent en vanuit het buitenland werkt, kunnen betalingen in bitcoin je behoorlijk wat schelen. Je hoeft niet langer geld te wisselen en moeilijk te doen om in andere valuta te denken. Nee, je zaken kunnen gewoon door blijven gaan en de verrekening voor je werkzaamheden kan via bitcoin geschieden!

Door admin