stormschade-inperken

Voor dat je het huis uit gaat is het altijd slim om het weerbericht te bekijken, zelfs als het mooi weer is. Het kan maar zo zijn dat er een heftige storm aan komt, en dan staan de tuinmeubelen, parasol en barbecue nog buiten. Hierdoor heb je meer kans om schade op te lopen aan je huis of aan de spullen die buiten staan, en dit wil je natuurlijk niet. Daarom hebben wij wat tips voor je opgesteld die stormschade inperken.

Losse dakpannen kunnen makkelijk wegwaaien

Losse dakpannen kunnen gevaarlijk zijn voor voorbijgangers en kan zorgen voor een lekkage. Een klein beetje wind kan er al voor zorgen dat de dakpannen in het rond vliegen. Om dit te voorkomen is het slim om een keer in de zoveel tijd een dakpannen check te doen. Op deze manier weet je zeker dat de dakpannen nog strak en stevig op jouw dak liggen. Dakpannen kunnen dan wel veel voordelen hebben. Maar, in combinatie met een fikse storm is dit echter niet meer het geval.

Breng alle losse voorwerpen in veiligheid

Als je allemaal losse voorwerpen in je tuin hebt staan is het slim om deze binnen een plekje te geven voor dat het gaat stormen. Anders waait je tuinset, barbecue en parasol zo weg. Op deze manier weet je zeker dat je huis en de spullen geen schade oplopen.

Sluit de ramen en deuren als je het huis uit gaat

Wanneer je weggaat kan het nog goed weer zijn, maar dit kan zo omslaan. Bekijk dus altijd goed het weerbericht, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Als het heel hard stormt kan een raam zo uit het kozijn vliegen, daarnaast kan het ook nog eens voor lekkage zorgen, zelfs door het kleinste kiertje kan dit al.

Meer informatie nodig?

Een goede opstalverzekering is het halve werk, dit maakt het namelijk minder erg als er schade is aan je huis. InShared is een partij die je hier goed bij kan helpen. Meer informatie nodig? Neem dan eens een kijkje op de website.

Door admin