wandelen

Wandelen is de ultieme manier om je hoofd leeg te maken, maar ook om nieuwe inspiratie op te doen en energie bij te tanken voor de nieuwe werkweek. Voor de doorgewinterde wandelaar is de inhoud van de rugzak niet verrassend, maar voor de beginnende wandelaar kan het handig zijn om overzichtelijk te zien wat handig is om mee te nemen. Aan water denken waarschijnlijk wel de meeste mensen, maar wat dacht je van een thermoskan om onderweg thee, koffie of chocomel te drinken? Zo zijn er tal van zaken waar je misschien niet meteen aan denkt… en waar wij je bij helpen.

Water is het allerbelangrijkste

Zoals gezegd, aan water zullen de meesten wel denken als ze gaan wandelen. Of je nu maar een uurtje er op uit gaat of een halve dag op pad bent. Zorg dat je altijd genoeg te drinken mee neemt, en breng het liefst een drinkfles die je opnieuw kunt vullen. Op die manier kun je onderweg bijtanken bij een waterpunt of fontein.

Een mobiele telefoon is voor verschillende zaken handig

De meesten zullen ook niet vergeten om hun mobiele telefoon mee te nemen, maar toch vermelden we het even. Een telefoon is namelijk niet alleen erg handig voor het maken van foto’s, maar ook om nooddiensten te kunnen bellen als er iemand in de problemen komt. Sla vooral dus de nummers van lokale nooddiensten in je telefoon op, en zorg dat je telefoon voldoende is opgeladen. Daarnaast is een smartphone ook handig om de weg te wijzen. Je kan hem als gps gebruiken en ook het kompas op je telefoon kan handig zijn.

Eten

Eten is ook erg belangrijk als je een langere wandeling gaat maken. Smeer vooraf wat boterhammen of neem wat snacks mee voor onderweg, zoals koeken of zogenaamde ‘power’ repen. Perfecte groenten om mee te nemen zijn komkommer, wortel en tomaat of fruit zoals appels en bessen.

Neem alles mee in een wandelrugzak

Koop als je regelmatig gaat wandelen een wandelrugzak, zodat je je belangrijke spullen mee kunt nemen. Een wandelrugzak verschilt van een gewone rugzak omdat deze meerdere banden heeft waardoor het gewicht niet enkel op je schouders ligt maar over je hele rug verdeeld wordt. Dat is veel comfortabeler en beter voor je rug. Veel tassen hebben aan de buitenkant ook speciale vakjes voor je waterfles en klipjes waar je wandelstokken aan kunt hangen.

Door admin