verschil colbert en blazer

Een colbert en een blazer worden regelmatig door elkaar gehaald, maar een colbert wordt meestal gedragen door mannen en een blazer wordt meestal gedragen door vrouwen. Een colbert is een heel net jasje, wat vaak in combinatie met een bijpassende pantalon wordt gedragen. Een blazer is een informeler jasje, wat zonder bijpassende pantalon wordt gedragen. Een colbert is dus een formeel kledingstuk, maar je kunt een colbert ook minder stijf maken door het te dragen op een chino of een jeans. 

Hoe moet de pasvorm van een colbert zitten?

Een colbert voor heren hoeft niet te voldoen aan hele strenge eisen. De belangrijkste regel is dat het colbert goed aansluit op het lichaam en dat het niet langs het lichaam floddert. Daarnaast moet je goed op de mouwen en de broekspijpen letten. Deze mogen niet te lang, maar ook niet te kort zijn. Een pantalon moet net op de billen vallen en goed aansluiten rondom de taille. Heb je een colbert te pakken die voldoet aan al deze eisen? Dan heb je er een gevonden die perfect is voor jouw lichaam. 

Hoe herken je een goed colbert?

Het is belangrijk dat je een colbert koopt die van een goede stof zoals katoen of marinowol is gemaakt. Daarnaast moet je je er vrij in kunnen bewegen en is het belangrijk dat het colbert je draagcomfort biedt. Je kunt het beste geen synthetische stoffen dragen, hierin kan je lichaam niet ademen waardoor je allerlei lichamelijke klachten kunt krijgen. Je lichaam gaat dan zweten en kan niet ademen. Je kunt je hierdoor erg ongemakkelijk voelen.

Wat draag je onder een colbert?

Wat we de laatste tijd veel in de modewereld zien, is dat er een gilet onder het colbert wordt gedragen. Dit geeft je outfit een stoere touch en maakt je outfit af. Het is leuk als het gilet een andere kleur heeft dan het colbert jasje, zo kun je een beetje spelen met kleuren en diepte creëren. Je draagt dan bijvoorbeeld onderop een witte blouse, daar overheen een licht roze gilet en daar overheen een mooi colbert. Dit is dus eigenlijk een driedelig pak. 

Kun je iets anders kiezen als je geen colbert wil dragen?

Is een colbert nou echt niks voor jou, ga het dan alsjeblieft dan ook niet dragen. Tenzij je een pak aan
moet naar een bruiloft of iets dergelijks. Maar kleding moet fijn zitten en als jij je ergens niet prettig
in voelt, straal je dat uit. Je kunt ook kiezen voor een mooi heren vest. Deze kun je niet als vervanging
van een pak dragen, maar er zijn zeker wel nette vesten te koop. Doe wat bij jou past. Jij draagt de
kleding en niet andersom!

Door admin