In bijvoorbeeld vrouwenbladen hoor je er heel vaak over: onzekerheid in de zomer. Maar ook als man kun je dit ervaren. En dat is behoorlijk vervelend. Je wilt immers het hele jaar door lekker in je vel zitten – dus ook in de zomer. Doorbreek dat taboe en werk eraan! Deze tips dragen hieraan bij.

Juiste kleding dragen

Het is het hele jaar door belangrijk om kleding te dragen waar je je comfortabel in voelt, maar zéker in de zomermaanden. Je laat in deze tijd immers meer van je lichaam zien, in verband met de hogere temperaturen. Draag een korte broek heren die goed zit en past bij je bouw. Het moet vooral niet te strak zitten. De oversized look is in trek, dus daar kun je je prima naar kleden als dat beter voelt. Kies verder voor kwalitatieve stoffen, zoals bij een heren zomerjas. Het kledingstuk moet sterk zijn, ademen en precies goed vallen – zo heb je jaren plezier aan je jas.

Lekker in beweging

Als je beweegt, voel je je beter over jezelf. Je kunt als doel hebben om af te vallen, maar uiteraard is dit absoluut geen vereiste. Beweeg ook om die rush te ervaren na afloop van je workout. Daar doe je het voor! Kies voor een training die bij jou past. Of dat nu de sportschool, voetbal, wielrennen of hardlopen is – de keuze is uiteraard reuze.

Gezonde voeding

Het kan soms best lastig zijn om goed op je voeding te letten. Probeer dit echter toch te doen, want ook dit laat je goed voelen over jezelf. Maak dat je de benodigde vitamines en vezels binnenkrijgt. Laat ongezonde keuzes staan. Dit geldt trouwens tevens voor alcohol en nicotine.

Pak je rust

Onze levens zijn druk. Pak je wel genoeg rust? Juist in de zomer is dit ook belangrijk. Het is immers warm en je lichaam heeft het zeker op de dagen met een hittegolf zwaarder dan gebruikelijk. Durf gewoon eens nee te zeggen tegen afspraken als je geen zin hebt. En ga eens een dag op tijd naar bed, of slaap juist uit. Die rustmomenten heb je nodig! Een keer een dag bankhangen? Helemaal prima – zelfs als je vrienden op stap gaan. Kies wat jij hierin nodig hebt.

Accepteer jezelf zoals je bent

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: accepteer jezelf zoals je bent! Ook als je niet helemaal tevreden bent over je bouw of iets anders aan je uiterlijk. Jij mag er zijn. Je uiterlijk bepaalt niet of je waardig bent als mens – dit is een gedachtegoed waar je uit moet breken. Uiteraard kun je de bovenstaande tips toepassen om positiever over jezelf te denken, maar dit is geen volledige oplossing. Pas als je blij bent met wie jij bent, sta je volledig je mannetje. Wees trots op jezelf! Er is immers niemand zoals jij. Precies: een heerlijk cliché om mee af te sluiten.

Door admin