gamen

Voor de meeste mensen is gamen een hobby, ze vinden het leuk, uitdagend én iets dat totaal niets met werken te maken heeft. Jong volwassenen spelen vaker games als de senioren. Van alle jong volwassenen tussen de 18 en 29 jaar speelt ruim 80% regelmatig een game. Bij ouderen boven de 65 jaar speelt iets meer dan 20% regelmatig een game. Het percentage tieners dat regelmatig een game speelt ligt ver boven de 90%. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een lagere opleiding minder vaak gamen dan hoog opgeleide personen. Misschien dat dit komt omdat er inzicht, behendigheid en creativiteit wordt gevraagd bij een spel. Het is dan ook bewezen dat senioren die spelletjes spelen, met name geestelijk stimulerende spellen zoals braintrainer, geestelijk fitter zijn én blijven. Er is onderzoek gaande of hierdoor ook dementie klachten kunnen worden verminderd of uitgesteld. 

Wat zijn de tofste games die je gespeeld moet hebben?

Niemand kan voor een ander bepalen welke game je zou moeten spelen. De een vindt actie leuk en de ander wil liever opbouwen. Er zijn dan ook legio games te koop voor je PC, Playstation 4 of de X box. Een game dat vaak gekocht wordt om te spelen op de PC is bijvoorbeeld Anno 1800. De game Anno 1800 is een game waar je probeert om een wereldrijk op te bouwen. De basis is vrij eenvoudig en daarom ook geschikt voor personen die niet zo veel ervaring hebben. Je begint met boeren die het land bewerken en zo zorgen voor werk en eten. Dan volgt een klein dorp en dat moet je zien uit te breiden tot die wereldstad. Zo begin je de industrie met bijvoorbeeld een houtzagerij en een markt. 

Anno 1800; Een spel voor bouwers en handelaren met- én zonder ervaring 

Je kunt dit uitbreiden naar fabrieken waar massaproductie plaats vind. Hoe groter de stad, hoe meer mensen er wonen. Deze mensen moeten allemaal wonen, eten en werken. Het is de bedoeling dat al deze mensen gelukkig zijn. De wereld van Anno 1800 bestaat uit vele eilanden. Op deze eilanden zijn concurrenten actief. Je kunt die eilanden claimen door er bijvoorbeeld een schip naartoe te sturen met hout en staal aan boord. Met andere woorden je bouwt, je handelt en je moet voldoen aan de wensen van de inwoners. Wanneer je opnieuw begint met de game krijg je weer een  ander thema. Anno 1800 ziet er prachtig uit met kleurrijke eilanden, mooi gedetailleerde schepen en prachtige bergen. Na elke twee uur die je hebt gespeeld word je aangespoord om even pauze te nemen.

Gods & monsters: een spel voor vechters en redders

De game Gods & monsters kun je spelen op Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en op je PC. Gods & monsters is vooral een actiespel dat gespeeld wordt in een schilderachtige wereld, het oude Griekenland tijdens de Peloponnesische oorlog tussen Sparta en Athene. Je kunt als Kassandra (vrouwelijk) of Alexios (mannelijk) spelen. Het is de bedoeling om goden te redden en daarmee krijg je goddelijke krachten. Je moet Gorgonen, Hydra en Cyclopen. mythologische beesten, verslaan. Tijdens een uitdagende reis heb je te maken met lastige hindernissen, verraderlijke kerkers .Je kunt met jouw daden vaardigheden, wapens en items vrijspelen die je in het spel weer kunt gebruiken. Ga op reis naar het Eland der Gezegenden en kom tevoorschijn als de held die je altijd al had willen zijn.

Gamen is goed voor je geheugen en je fijne motoriek

Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat gamen ook goed voor je is. Natuurlijk is het niet de bedoeling om de hele dag te gamen maar het is bewezen dat bij iemand die geregeld een game speelt het ruimtelijk inzicht en de creativiteit wordt vergroot. Tijdens het gamen wordt het brein gestimuleerd. Gamen is ook goed voor de oog- en hand coördinatie. 

Door admin