magworld-epdmxl

Wanneer je aan de slag gaat om te klussen in je huis, je schuur, je garage of andere plaats, dan kan je er weleens tegenaan zijn gelopen dat je de mogelijkheid had om producten onder de noemer EPDM aan te kunnen schaffen. Maar wat is dit en waarvoor dient dit spul? En nog belangrijker, heb je het nodig en hoe kan je het zelf leren te gebruiken?

Het is een speciaal soort rubber dat je gebruikt voor werkzaamheden aan het dak. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Een hele mond vol, maar het belangrijkste is natuurlijk wat het inhoudt. EPDM is een speciale synthetische rubber, dat onder andere wordt gebruikt om iets waterdicht te houden. Daarnaast kan het rubber goed tegen weersveranderingen en is het materiaal flexibel en bestand tegen uv-stralen. 

Hoe gebruik je het als dakbedekking?

Deze kunstmatige stof wordt met name gebruikt tijdens dakdekken. De EPDM folie wordt dan ingezet om het dak waterdicht te houden, zodat lekkages tijdens slecht weer verholpen of vermeden kunnen worden. De kunststof is zeer makkelijk te plaatsen. Daarnaast gaat het ruim 50 jaar mee, waardoor het niet nodig is het eens in de zoveel tijd te moeten vervangen. Aan deze vorm van dakdekken liggen alleen maar voordelen, dus het is bijna onmogelijk om wat anders op de markt te vinden met zo’n goede werking. 

Europa verschilt enorm van Amerika

Europese EPDM is velen malen aangenamer als de Amerikaanse versie. In Amerika verwerken ze talk in hun producten, waardoor het minder schoon kan zijn. Daarentegen is de versie van Europa niet alleen schoner, maar zijn de maten ook makkelijker mee overweg te gaan. In Amerika maken ze gebruik van inches, waardoor het enorm verschilt in zowel dikte als hoeveelheid. In Europese landen wordt gemeten met centimeters, waardoor het veel voordeliger kan zijn.

Dit is het juiste materiaal om mee te werken voor dakbedekking, vooral als je let op dat het dak tegen slecht weer kan. De rollen zijn eenvoudig te bestellen en even eenvoudig te gebruiken.

Dit is de beste optie voor dakdekken

Deze vorm van dakbedekking wordt door de unieke eigenschappen veel gebruikt voor dakafdichting. Het product heeft vooral een veelbelovende werking op platte en dunne daken. 

Naast het feit dat het zeer makkelijk is aan te brengen met de eigen hand, is het ook nog eens duurzaam. Meer en meer architecten en professionele dakdekkers raden aan om gebruik te maken van deze speciale rubber.  

Door admin