Een-nieuwbouwhuis-sfeervol-maken

De inrichting van een nieuwbouwwoning bepalen is een intensieve klus

Een nieuwbouwwoning kopen is leuk, maar het vereist wel veel werk en inzet om de woning naar eigen smaak in te richten. Zo moet je een keuze maken uit diverse keukens, badkamers en meubilair. Daarnaast zijn er, als je die niet meeneemt uit jouw voormalige woning, allerlei andere spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan decoraties, apparatuur zoals een oven of afwasmachine, een magnetron, een HD-televisie, et cetera. Lastig genoeg, want dit is een intensieve klus. Met de tips hieronder kun je de inrichting van jouw nieuwbouwwoning op een efficiënte manier regelen.

Hoe kies je een geschikte keuken uit?

Van groot belang bij het uitkiezen van keukens voor nieuwbouwhuizen is dat je van tevoren een duidelijk beeld hebt van de stijl die de inrichting moet gaan krijgen. Wil je een moderne, strakke keuken met kookeiland? Of ga je voor een landelijke en klassieke inrichting van de woning? Als je vooraf helder hebt welke woning stijl bij jouw past, wordt het kiezen van een model keuken een stuk eenvoudiger.

Welk type badkamer heb je nodig?

Een keuze maken uit de vele modellen badkamers is lastig vanwege het grote aanbod aan typen, vormen en groottes. Heb je meerdere kinderen, dan is een comfortabele badkamer met twee wastafels installeren absoluut aan te raden. Verder is een grote regendouche en ruime douchecabine een absolute must als je het nodige comfort in de badkamer wilt realiseren. Qua kleuren valt er natuurlijk ook veel te kiezen, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Als je van romantisch houdt, is een roodgekleurde badkamer, of een badkamer met witte tegels en rode led verlichting, een goede optie. Een moderne en eigentijdse sfeer roep je op als je kiest voor blauw licht of een mooie kleur geel licht.

Een moodboard kan helpen bij het maken van keuzes

Een goede tip om te bepalen hoe jouw ideale nieuwbouwwoning er qua interieur uit komt te zien, is het maken van een moodboard. Een moodboard is een collage bestaande uit plaatjes, teksten of voorwerpen die samen voor jou het perfecte geheel vormen. Deze maak je door via woon gidsen, folders en promotiemateriaal het mooiste van het mooiste uit te knippen. Stel vervolgens op een groot wit vel jouw perfecte woonkamer, keuken, hal, slaapkamer of andere ruimte samen. Omdat je jouw perfecte woningindeling nu visueel voor je ziet, is het een stuk gemakkelijker bepalen welk meubilair, welke spullen en welke kleurencombinaties in jouw situatie ideaal zijn. Zo simpel kan het zijn om de perfecte atmosfeer voor jouw nieuwbouwwoning te creëren!

Door admin