eetkamer-tafel

Elk jaar komen veranderen de trends op het gebied van interieur en design. Dit kan zijn op het gebied van materialen, kleuren en tal van andere zaken. Dit geldt ook voor de trends op het gebied van eettafels. Je kunt de trends volgen of je volgt lekker je eigen plan. Hoe dan ook, welke eettafel trends er op dit moment populair zijn bespreken we hieronder.

Eettafels voor een modern interieur

Het moderne interieur staat al jaren met stip op nummer één in het lijstje van woontrends. Het grote voordeel van een modern interieur is dat je hier werkelijk alle kanten mee op kunt. Of je nu kiest voor een houten eettafel of een strak design, alles is mogelijk. Wil je juist een lichte eetkamertafel om de wat donkere kleuren in jouw interieur te doorbreken? Geen probleem, lichte eetkamertafels zijn namelijk weer erg populair in 2020. Kies bij voorkeur voor een wit afgewerkte houten tafel. Je kunt hierbij zowel voor een glanzende als voor een matte afwerking kiezen. Combineer een strakke, witte eetkamertafel met robuuste materialen en donkere kleuren, zodat deze een statement in jouw woon- of eetkamer kan maken. Zo wordt de eettafel gegarandeerd een ware eyecatcher.

Veel gebruik van natuurlijk materialen bij eettafels

Natuurlijke materialen zijn enorm populair dit jaar. Ook in de eettafel trends zien we natuurlijke materialen dit jaar veelvuldig terug en tijdloze massief houten tafels met rechte poten passen perfect binnen deze woontrend. Vooral boomstamtafels zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Geen wonder, want deze tafels geven iedere woon- en eetkamer de perfecte finishing touch. Geen tafel die je bij iedereen in huis ziet staan, geen massaproductie of opgedirkte materialen. Nee, de eenvoud van ambacht straalt in dit ontwerp door. Dit soort eettafels passen perfect bij de huidige woontrends. Of je nu geniet van een Scandinavisch- of een industrieel interieur, een houten eettafel is een ongekende aanwinst.

Ovale eettafels

Lange tijd zagen we dat er vooral rechte lijnen in interieurs werden verwerkt. Alle meubels waren rechthoekig. Hoewel dit wel degelijk voor eenheid zorgde, werd het geheel ook een beetje saai. Hierdoor gingen interieurstylisten op zoek naar een oplossing hiervoor: en dat werd dus het gebruik van nieuwe vormen. Zo zien we in 2020 dat de ovale eettafels weer helemaal in zijn. Deze tafels beschikken over een speelse vormgeving en doorbreken de strakke lijnen binnen het interieur. Juist hierdoor maak je het interieur minder formeel en geniet je van meer sfeer. 

Door admin