tuinset

De meeste nieuwbouwwoningen hebben kleine tuinen. Waar de typische jaren 30 woningen vaak diepe tuinen hebben, moeten we tegenwoordig wat spaarser met onze ruimte omgaan, vandaar dat de meeste nieuwe huizen maar een kleine tuin hebben. Uiteraard wil je van zo’n kleine tuin ook een plek maken waar je gezellig kunt vertoeven, maar hoe doe je dat? Een kleine tuin vraagt om een praktische inrichting en een zo optimaal mogelijk gebruik van de aanwezige ruimte. Hieronder noemen we een aantal handige tips voor het inrichten en ontwerpen van een kleine tuin.

Kleine tuinsets

Wat zijn de juiste tuinmeubelen voor in een kleine tuin? Of je nu kiest voor een loungeset of een klassiek tafeltje met stoelen, je zult moeten gaan kijken tussen de kleine tuinsets. Als je gaat voor een loungeset, dan zul je moeten kiezen voor losse modules. Daardoor ben je flexibel in je keuze en kun je de set zo samenstellen dat deze in jouw kleine tuin past. Het leuke van losse modules is dat je altijd de opstelling kunt veranderen mocht je toe zijn aan wat nieuws!  

Dining- of balkonsets

Ga jij toch liever voor een diningset in de tuin? Denk dan eens aan een zogenaamde bistro- of balkonset. Dit zijn namelijk echte ruimtebespaarders! Door de veelal inklapbare tafels en stoelen zijn deze gemakkelijk weer op te bergen. Ook uitgestald nemen dit soort sets minder ruimte in dan de meeste tuinsets.

Ook een kleine tuin kun je gezellig maken

Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten van het buitenleven. Ook een kleine tuin kan gezellig en knus zijn. De vraag is alleen: hoe richt je hem in? Begin met een lijstje waarop je jouw wensen noteert. Waar ga jij jouw tuin het meest voor gebruiken? Wil je in jouw tuin voornamelijk kunnen tuinieren? Ga je veel barbecueën en dineren met vrienden in jouw tuin? Zit jij het liefst op jouw favoriete plekje in de zon of dient jouw tuin als een plek waar de kinderen fijn kunnen spelen? Kortom, al deze punten zijn van invloed op het ontwerp en de indeling van jouw ideale tuin.

De tuin inrichten

Weet jij welke functies je tuin moet krijgen? Dan is het nu tijd om de tuin in te gaan richten. Teken allereerst je tuin uit op papier. Let hierbij op dat je de juiste maten gebruikt, ook van het meubilair en leg bij het ontwerp de nadruk op de breedte, diepte en lengte van je tuin. Dit kun je natuurlijk ook suggereren door je terras in de lengte aan te leggen. 

Door admin