terrasstoelen

Toen vorig jaar steeds vaker steeds meer maatregelen werden ingevoerd om de verspreiding van het plotseling verschenen coronavirus te beperken, had jij al snel in de gaten dat de gevolgen een flinke invloed zouden gaan hebben op het leven van alledag. De negatieve reisadviezen, het mijden van sociale contacten en het zoveel mogelijk thuis blijven kwamen voor jou dan ook niet als een verrassing.

Met het oog op een lange zomer in huis, begon je daarom reeds in de lente al met het treffen van de nodige voorbereidingen om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid de zomer in kon gaan. Met de nodige projecten voor ogen, wilde je er zeker van zijn dat je met plezier en comfort de nodige tijd buiten in de tuin zou kunnen doorbrengen en was het hoog tijd om eens goed aan de slag te gaan en de achtertuin van een goede renovatie te voorzien.

Voorheen had je nooit zoveel aandacht besteed aan een comfortabele achtertuin

Omdat je normaal gesproken tijdens de zomermaanden minstens vier of vijf weken op pad gaat met de caravan, is een hele zomer thuis blijven iets wat je nog nooit eerder had gedaan. Zodoende was je tuin dan ook nooit eerder ingericht om er dagelijks gebruik van te maken, iets waar je daarom nog voor het begin van de zomer gelijk mee aan de slag bent gegaan, om er zeker van te zijn dat je er gedurende de warmere maanden op een comfortabele manier gebruik van zou kunnen maken.

Niks is immers zo fijn als tot laat op de avond buiten te kunnen zitten met een aantal vrienden, terwijl je geniet van een goed gesprek en een lekker glas wijn. Of het organiseren van een goede barbecue, waarbij je vrienden of familie een uitstekende maaltijd kunt aanbieden, terwijl je geniet van de zomerzon en een koud glas bier. De zomermaanden betekenen voor jou immers normaal gesproken lang buiten zijn, genieten van goed gezelschap, lekker eten of een hapje en een drankje op zijn tijd.

Je terras is uitgebreid en voorzien van een zelf ontworpen pergola

Daarom heb je in het voorjaar je terras uitgebreid met een aantal vierkante meter, zodat je probleemloos de nodige gasten van een plekje kunt voorzien. Je hebt een professionele barbecue aangeschaft, waarmee je kunt roken en grillen, zodat je culinaire kwaliteiten ook in de achtertuin tot hun recht kunnen komen. Bovendien heb je zelf een pergola ontworpen en gebouwd, zodat je ook ’s middags in de tuin terecht kunt, zonder door de brandende zon naar binnen te worden gejaagd.

Het enige detail dat je gemist hebt en waar je je tegen het eind van de zomer toch heel erg bewust van was geraakt, was het feit dat je ondanks het renoveren van je tuin, geen aandacht had besteed aan het vernieuwen van je tuinmeubilair. En alhoewel niemand ooit klaagde over de plastic stoelen waarop ze de hele avond doorbrachten, was het toch eens tijd om te gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden voor nieuw tuinmeubilair.

Het vernieuwen van je tuinmeubilair staat nu op de agenda

Gedurende de afgelopen maanden heb je je daarom verdiept in de wereld van terrasstoelen, loungehoeken voor buiten en het uitgebreide aanbod van tuintafels. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat wanneer het voorjaar aanbreekt je tuin tip top in orde is, meer dan klaar om er de nodige tijd op comfortabele wijze door te brengen. Maar ook andere details zoals het installeren van verlichting en het aanleggen van een nieuw tuinpad staan op het programma.

Gelukkig is er tegenwoordig meer dan genoeg keuze als je je tuinmeubilair wilt vernieuwen. Er zijn talloze mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke en comfortabele terrasstoelen die bovendien onderhoudsarm zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je meubilair tegen een stootje kan, duurzaam is, comfortabel in gebruik en behoorlijk wat tijd mee zal gaan.

Kies je voor rotan, rieten, bamboe of plastic terrasstoelen?

Als je voorkeur uitgaat naar bijvoorbeeld een natuurlijke look van terrasstoelen, kun je kiezen uit verschillende modellen rieten terrasstoelen. Maar ook de Rotan terrasstoelen zijn in Nederland al tientallen jaren populair. Vergeet daarnaast ook niet de terrasstoelen met een bamboe look. Alle modellen zijn weerbestendig en kunnen UV-straling weerstaan. Hierdoor ben je er zeker van dat je nieuwe tuinmeubilair lang meegaat en kleurecht is.

Met de aanschaf van nieuw tuinmeubilair zoals terrasstoelen en een loungeset voor achter in de tuin, kun je er zeker van zijn dat je er komende zomer nog beter bij zult zitten. Mocht het onverhoopt weer gebeuren dat je er deze zomer niet op uit kunt, dan weet je in ieder geval dat je perfect bent voorbereid om het beste uit je tuin te kunnen halen!

Door admin