plissegordijn

Na lang zoeken heb je eindelijk een leuke benedenwoning gevonden. Na de eerste bezichtiging was je gelijk verkocht en een dag later had je je handtekening onder het contract gezet. Je bent dolgelukkig met je nieuwe appartement. Meer ruimte, een eigen voordeur en zelfs een kleine tuin. Het is een hele verbetering in vergelijking met het kleine appartement op vijf hoog waar je de afgelopen jaar heb gewoond. 

Gelukkig hoefde er ook niet veel te gebeuren, aangezien de woning twee jaar geleden volledig was gerenoveerd. Je kon daarom binnen no-time je intrek nemen en beginnen met de inrichting van je nieuwe huis. Om goed aan de slag te gaan heb je daarom verschillende nieuwe meubels gekocht, heb je de woonkamer van een verse lik verf voorzien en zijn er nieuwe moderne led spots aan het plafond geïnstalleerd, die je door middel van een dimmer van de juiste sfeerverlichting kunt laten voorzien.

Op straatniveau is de inkijk toch een stuk groter dan voorheen op vijf hoog

Het enige nadeel waar je van te voren niet echt bij stil had gestaan, is het feit dat je behoorlijk wat inkijk hebt in je woning. Aangezien je op straatniveau zit en er voortdurend mensen voorbij komen, kijkt iedereen zo bij je in de kamer naar binnen en is je privacy toch een stuk minder dan voorheen op vijf hoog, waar af en toe een vogel neerstreek op het kozijn en nieuwsgierig naar binnen keek, alvorens weer verder te vliegen. 

Zodoende dat de aanschaf van degelijke gordijnen in de woonkamer de volgende aankoop is die op het programma staat. Natuurlijk wil je wel het nodige licht binnen krijgen, dus je wilt gedurende de dag transparante  gordijnen kunnen gebruiken die wel licht binnen laten, maar die het een stuk lastiger maken voor voorbijgangers om te zien wat er bij jou in de woonkamer afspeelt. En door deze te combineren met sluitende gordijnen, kun je ervoor zorgen dat ook ’s avonds mensen niet meer precies kunnen zijn wat er zich binnen afspeelt. 

De ramen in de keuken wil je voorzien van stijlvolle plissegordijnen

In de keuken zijn ook twee flinke ramen die uitkijken op de straat. Hier wil je echter plissegordijnen installeren. Deze zijn gemakkelijk te openen en te sluiten, waardoor je er zelf voor kunt kiezen hoeveel je van je kookkunsten met de rest van de wereld wilt delen. Je zit nog te twijfelen tussen transparante- of semi-transparante gordijnen, maar aangezien je keuken behoorlijk wat zonlicht binnen krijgt, ben je op zoek naar een goede manier om zowel de blikken van buiten als het felle licht van de zon buiten de deur te houden. 

Het voordeel van de plissegordijnen is dat je er het hele raam mee kunt bedekken, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts het onderste, het bovenste of het middenstuk van een raam te bedekken. Met een makkelijke koordbediening door middel van een stijlvol koord, kun je zelf kiezen hoeveel van je raam je wilt bedekken, zodat je heel flexibel kunt zijn met de hoeveelheid direct licht die er binnen valt. 

Plissegordijnen worden op maat gemaakt, waarbij je zelf de kleur en cassette kiest

Je kunt plissegordijnen heel makkelijk naar je eigen voorkeuren samenstellen. Er zijn verschillende kleuren stof beschikbaar die eventueel ook met uiteenlopende patronen kunnen worden besteld. Ook kun je zelf kiezen voor het type en de kleur cassette waarin het gordijn zich beweegt. Bovendien worden de plissegordijnen op maat gemaakt, zodat je er zeker van kunt zijn dat deze precies passen bij de ramen waar je ze wilt installeren. 

Je kunt daarnaast kiezen of je de plissegordijnen in en of op de dag wilt monteren. Dit wil zeggen dat je ervoor kunt kiezen dat de gordijnen bijvoorbeeld tussen het kozijn of de muur worden gemonteerd, of dat je deze juist op de muur of het kozijn monteert. Bij het maken van je keuze dien je er goed rekening mee te houden welke manier jouw voorkeur geniet, aangezien de afmetingen toch enigszins uiteen kunnen lopen per montage manier.

Door admin