laser printer

Wanneer je een nieuwe printer wilt kopen is het handig om van te voren te bedenken wat je allemaal met een printer wilt kunnen doen. Wil je er zakelijke documenten mee afdrukken, moet je er mee kunnen scannen of wil je fotos in goede kwaliteit kunnen afdrukken? Bij de aanschaf van een nieuwe printer zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals welke inkt cartridge erin gaat… Je kunt trouwens elk type cartridge vinden op inktweb.nl, alle andere vragen met betrekking tot printers beantwoorden we hieronder.

Onderhoud en de kosten van inkt

Bedenk goed waar je de printer voor gaat gebruiken en informeer ook naar de kosten in de toekomst, zoals onderhoud en cartridges. Tegenwoordig hebben de meeste printers een goede kwaliteit en hoeven zij niet veel te kosten, het zijn vooral de kosten die je kunt besparen op inkt en onderhoud die je keuze bepalen. Oriënteer jezelf dus goed en zorg dat je in de toekomst geen onnodige kosten hoeft te maken.

Een andere afweging die je moet maken bij de aanschaf van een printer is hoe vaak je ermee gaat printen en wat je gaat printen. Een laserprinter werkt erg goed voor zakelijk gebruik, als je snel en veel moet printen en dan vooral zwart wit tekst. Dit soort printers is erg snel en verbruikt weinig inkt. Wil je echter veel afbeeldingen uitprinten, dan kun je beter voor een inkjet printer gaan. 

Inkjet printers zijn ideaal voor het printen van pagina’s met veel kleur, je moet hem helaas wel vaker voorzien van nieuwe cartridges dan een laserprinter. Aangezien dit de meeste gebruikte printers zijn, kun je echter wel vaak aanbiedingen voor dit soort cartridges vinden.

Dan is er ook nog de fotoprinter. Niet elke printer kan elk papiersoort aan en als je dus een fotoprinter wil gaan aanschaffen, dan moet je bedenken op wat voor papier je je foto’s wil uitprinten, dan kun je daar de keuze voor de printer op baseren. Zo is een professionele printer geschikt voor grotere formaten en dikker fotopapier. Ook heeft zo’n soort printer meer kleurencartridges, voor het uitdraaien van kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen en ook is er meer af te stellen wat betreft het kleurbeheer.

Via wifi of juist niet?

Op een kantoor zal het niet zoveel uitmaken of de printer draadloos aan het wifi netwerk kan worden verbonden, maar thuis misschien wel. Vaak wordt daar de printer namelijk in een kast gezet, zodat die niet zichtbaar is. Je wil dan natuurlijk niet dat je wel allerlei kabels ziet liggen. 

Door admin