stofzuiger zonder zak

Als je jouw recent gepimpte appartement goed wilt schoonhouden is een goede stofzuiger onmisbaar. Waar er vroeger slechts enkele stofzuiger merken waren die stofzuigers zonder zak aanboden, en die daardoor erg duur waren, zijn er nu veel meer opties en is de prijs ervan enorm gezakt. Vandaar dat steeds meer mensen op zoek gaan naar de beste zakloze stofzuiger. Welke dat is, kunnen we je niet vertellen, maar wel welke voordelen een stofzuiger zonder zak heeft.

Elk merk heeft voor zijn stofzuigers een eigen zak ontwikkeld, waardoor er enorm veel verschillende soorten stofzuigerzakken op de markt zijn. Het valt daarom ook niet altijd mee om de juist voor jouw stofzuiger te vinden, zeker als je al een wat ouder type hebt. Met een zakloze stofzuiger heb je daar dus geen last van!

Makkelijk te legen

Vooral de nieuwere zakloze stofzuigers zijn erg makkelijk te legen. Zo zijn ze vaak voorzien van een groot handvat en heeft het stofreservoir vaak een klep die je boven de prullenbak open kan doen. Check wel altijd de grootte van de stofbak van de zakloze stofzuiger, daar kan namelijk veel verschil in zitten.

Waar men vroeger altijd naar het vermogen keek van een stofzuiger en daarop baseerde hoe goed de stofzuiger is, kan een stofzuiger tegenwoordig goed ontworpen zijn, waarbij er sprake is van een lager vermogen, maar een hele hoge zuigkracht. Laat je bij het kopen van een zakloze stofzuiger dus niet te veel leiden door het aangegegeven vermogen.

Niet meer in aanraking met het stof

Bij een traditionele stofzuiger kom je altijd in aanraking met de stofzuigerzak, omdat je die er uit moet halen. En hoewel een stofzuigerzak vaak voorzien is van een handig schuifje om deze af te sluiten wanneer je hem eruit haalt, zal er altijd wat stof vrij komen. Met een zakloze stofzuiger kun je eenvoudig het stofreservoir eruit halen en deze boven de prullenbak houden om te legen. Het is wel slim om het reservoir zo nu en dan even schoon te maken met een vochtige doek om het stof niet op te laten hopen.

Door bovengenoemde reden is de zakloze stofzuiger zeer geschikt voor mensen met een stofallergie. De kans om een allergische reactie te krijgen van stof is bij dit type stofzuigers veel minder groot. 

Je kunt zien wanneer je hem moet legen

Een zakloze stofzuiger is vaak voorzien van een doorzichtige stofbak. In tegenstelling tot stofzuigers met zak waarbij de zak vaak onder een gesloten klep te vinden is, kun je direct zien hoeveel stof er in de stofzuiger zit. Is deze helemaal vol: dan kun je hem nog voordat je gaat stofzuigen eenvoudig legen.

Het is een hele grote klus als een stofzuigerzak verkeerd in de stofzuiger zit. Sterker nog: het kan zelfs je hele stofzuiger kapot maken. Bij een stofzuiger zonder zak is de kans op een verstopping minimaal en daardoor het risico dat deze kapot gaat ook! Er is immers geen stofzak die verkeerd kan zitten of die te vol kan raken. 

Veel mensen denken nog steeds dat een stofzuiger zonder zak veel duurder is dan een stofzuiger met zak. Dit is niet waar! Helaas kunnen we niet zeggen dat een zakloze stofzuiger altijd goedkoper is, maar in veel gevallen is er altijd een prima budget alternatief te vinden die past bij jouw woning. De verwachting is dat dit type stofzuiger in de toekomst nog goedkoper gaat worden!

Door admin