pvcvloeren

Een PVC-vloer is de perfecte vloer voor veel verschillende situaties. Er is een grote keuze aan kleuren en stijlen. Het is een praktische vloer die makkelijk te onderhouden is en goed past in veel interieurs. PVC vloeren zijn prachtige vloeren die nauwelijks van echt houten vloeren te onderscheiden zijn. Wil je meer weten over de voordelen van PVC, lees dan snel verder, of kijk op PVCvloerenonline.nl.

Geluidsabsorberende eigenschappen

PVC-vloeren hebben geluidsabsorberende eigenschappen, wat ideaal is als je dunne muren hebt of in een flatgebouw woont. Deze eigenschap komt door de verschillende lagen, waardoor je je voetstappen niet hoort en je geruisloos door de ruimte kunt bewegen.

PVC-vloeren zijn sterke en duurzame vloeren

Het is fijn als een vloer er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens lang mee kan gaan. Een PVC-vloer kan erg lang meegaan; minimaal 25 jaar, dit komt door de beschermende pvc-toplaag bovenop de kernlaag. Hoe stabieler de kern, hoe sterker de PVC-toplaag, hoe meer de vloer kan weerstaan ​​en mooi blijft na verloop van tijd. Een toplaag van PVC-vloeren kan variëren tussen 0,3 en 0,55 mm. De vloeren zijn stabieler en beter bestand tegen temperatuurschommelingen binnenshuis. Daarnaast is SPC een duurzamere grondstof dan PVC. Let dus bij het kiezen van een PVC-vloer op deze twee eigenschappen om een ​​indruk te krijgen hoe lang de vloer mooi blijft zodat je een duurzamere keuze kunt maken.

100% waterbestendig

PVC-vloeren zijn bestand tegen water en zijn ideaal voor gebruik in badkamers en keukens. Ook als je kinderen of huisdieren hebt is dit een goede vloer. Ongelukken of morsen, ook als je ze niet meteen ziet, zijn in een mum van tijd opgelost, zonder speciale reinigingsmiddelen of blijvende schade. Hierdoor zijn PVC-vloeren ook zorgeloze vloeren.

Onderhoud is eenvoudig

Een PVC-vloer heeft een glad en waterdicht oppervlak: vocht of vuil kan niet door de toplaag dringen. Hierdoor is de vloer makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Regelmatig stofzuigen en/of dweilen is voldoende om de vloer hygiënisch schoon te maken. Er zijn speciaal ontworpen onderhoudsproducten. Zo weet je zeker dat je je vloer het juiste onderhoud geeft.

Goed te combineren met vloerverwarming

PVC-vloeren hebben het unieke vermogen om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Doordat de vloeren een kunststof onderlaag hebben en zeer dun zijn, hebben ze een zeer lage hittebestendigheid. Ze zijn dus allemaal te combineren met vloerverwarming, een luxe die men aan een woning kan toevoegen.

Kan getextureerde oppervlakken hebben

Voor een luxe uitstraling in de PVC-tegels, zoek je naar een model met een lichte textuur op het oppervlak. Er zijn veel varianten met een getextureerd oppervlak om een ​​gelijkenis te geven met een dure leistenen vloer. De lichte textuur zorgt ook voor een antislip tegen het uitglijden. Het verborgen in elkaar grijpende ontwerp aan de randen van veel van deze tegels vereenvoudigt de installatie, terwijl de gewenste luxe uitstraling behouden blijft.

Hoe verhouden PVC-vloeren zich tot vinyl?

PVC-vloeren zijn een kunststof vloer die flexibel kan zijn. De meeste PVC-vloertegels hebben een buiging, wat de installatie vereenvoudigt. Sommige flexibele PVC-materialen presteren hetzelfde als een mix van rubber en schuim. Zoals de naam al aangeeft, is polyvinylchloride een bovenkant van vinyl, een kunststof vloerbedekking, gewoonlijk gegroepeerd met polyethyleen- en polypropyleen vloeren.

Vinylvloeren kunnen termen als VCT, LVP en LVT bevatten. VCT is een afkorting voor vinyl composiet tegel en kan voorkomen als tegels. LVT verwijst naar luxe vinyltegels, die er vaak uitzien als dure stenen of houten vloeren. LVP, een afkorting voor luxe vinyl plank, is vergelijkbaar met LVT, maar gevormd in een rechthoekig formaat in plaats van vierkant. Vinylvloeren zijn vaak stug.

Door admin