dahlia's geven kleur aan de tuin

Ben je op zoek naar echte gangmakers in de tuin? Kijk dan eens naar de dahlia. Dahlia’s geven de tuin kleur, ook als het weer richting de herfst gaat. Vooral van dahliaknollen kun je jaren plezier hebben. 

In de volle grond of in een pot? 

Knollen kun je heel goed in de volle grond planten. Heb jij liever een pot? Gebruik dan een grote maat. Een dahlia heeft het liefst de ruimte. Met een grote pot bedoelen we wel een variant van tien liter. Benieuwd waar je zo’n pot kunt scoren? Kijk eens naar een Elho bloempot. Elho heeft potten die net zo kleurrijk zijn als de dahlia’s zelf. 

De beste standplaats

Een dahlia vermaakt zich wel in het volle licht. Je kunt de potten daarom gerust in het zonnetje zetten. Geef ze wel goed water, want vooral in een pot hebben ze dat extra nodig. Staan ze in de volle grond, dan is water geven net iets minder belangrijk. Een dahlia bloeit maandenlang en heb je weleens gezien hoe prachtig geometrisch de bloemen zijn? 

Dahlia in de moestuin?

Van oudsher zag je overal dahlia’s in de moestuin. Het is dan ook niet zo raar dat deze bloem de boerenbloem genoemd wordt. Aan de rand van de moestuin zette men dahlia’s neer, zodat de moestuin eruitzag als een pluktuin. Het kan zijn dat de boeren de dahlia’s in de moestuin zetten omdat ze van nature insecten aantrekken. 

Ook leuk op tafel!

Een boeket vers geplukte dahlia’s maken je woning gezellig. Het leuke aan de dahlia is dat je hem in allerlei felle kleuren hebt. Je kunt er eenvoudig een plukboeket van maken die elke woning opfleurt. Wist je dat de symboliek van deze bloem “voor altijd de jouwe” is? Eigenlijk is het hartstikke romantisch, als je een dahliaboeket krijgt. Het wordt tijd dat de dahlia ook echt dat imago terugkrijgt! 

Door admin