speelparadijs voor kids

Steeds meer ouders maken optimaal gebruik van hun eigen achtertuin. Van watertafels tot speeltoestellen, ouders creëren hun eigen speeltuinen om hun kinderen te vermaken. Hier zijn een paar eenvoudige ideeën om een ​​leuke kindvriendelijke buitenruimte te creëren zonder failliet te gaan. Voor de beste spullen hiervoor ga je uiteraard naar dezomerspecialist.nl!

Modderkeuken

Creëer een aangewezen hoek van de tuin als modder zone en zet daar een keuken op. Denk hierbij aan een echte speelkeuken met oude potten, kommen en muffinvormpjes. Veel water helpt hen om verschillende texturen te ontdekken die zijn gemaakt met zand en water en natuurlijk om modder cakes te maken!

Muziek Muur

Als je buren het niet erg vinden, kun je ook je oude potten en pannen gebruiken om een ​​geluidsmuur te creëren. Laat de kinderen lekker knallen en de geluiden van de zomer creëren. 

Zwembad

Met de warme zomers van de laatste jaren is een zwembad bijna niet meer weg te denken. Een opzetzwembad is makkelijk op te bouwen en in de winter ook weer makkelijk af te breken. Het zorgt in de zomer voor heerlijke afkoeling en uren zwemplezier.

Zandbak

Tegenwoordig kun je zandbakken in alle maten en vormen kopen. Als je een oud kinderzwembad hebt, werkt dat net zo goed! Zandbakken zijn eindeloos leuk. Het is leuk om een ​​paar dingen in het zand te verstoppen en een speurtocht lijst te geven van de items die je kids moeten vinden.

Gravelput

Veel kinderen zijn geobsedeerd door bouwmachines. Je kunt een mini-grindkuil maken door een gebied met grotere stenen af ​​te zetten en het te vullen met stenen of kiezelstenen, allemaal op schaal voor hun minigraafmachines en trucks.

Spelen met emmers

Dit is niet iets dat voor altijd buiten kan, maar is een leuke, goedkope activiteit. Maak een zintuiglijke emmer met ongekookte rijst. Je kunt ook ongekookte pasta of gedroogde bonen gebruiken. Als je geen watertafel in handen kunt krijgen, kun je ook bakken of ondiepe dienbladen gebruiken. 

Stoepkrijt

Stoepkrijt is erg goedkoop. Je kunt het gebruiken om te hinkelen, gekke wandelingen te maken waarbij je verschillende activiteiten creëert waarbij elke activiteit een andere kleur en tekening krijgt.

Trampoline

Als er iets is waar kinder zich tegenwoordig goed op kunnen vermaken is het wel een trampoline. Ook onmisbaar dus in een tuin die omgetoverd wordt tot speelparadijs voor de kids. 

Ruimte hebben om rond te rennen

Tijd doorbrengen in de buitenlucht is iets wat alle kinderen zouden moeten doen. Het is het beste om het aan te moedigen terwijl ze jonger zijn, omdat ze er anders misschien niet zo enthousiast over zijn als ze ouder worden. Er zijn tal van manieren waarop ze zichzelf kunnen bezighouden, of ze nu tikkertje spelen of balspelen doen. Doordat ze de ruimte hebben om rond te rennen, kunnen ze ergens sporten wanneer ze maar willen. Meestal is een gazon hiervoor ideaal, maar je kunt ook overwegen om kunstgras of andere materialen te gebruiken.

Wees niet te moeilijk over planten

Over het algemeen gaan een zorgvuldig gecultiveerde tuin en kinderen niet samen. Dat wil niet zeggen dat je geen planten kunt kweken als je een ouder bent, maar het zal waarschijnlijk niet lukken zoals je in gedachte hebt. Er is altijd een kans dat ze worden vertrapt of platgedrukt door een bal, dus je kunt planten die te kwetsbaar zijn, beter vermijden. Als je iets wilt kweken dat je moet beschermen, overweeg dan om het in een kas te kweken of misschien te beschermen met behulp van gaas. 

Creëer zintuiglijke ervaringen

Gebruik de achtertuin om je kinderen veel zintuiglijke ervaringen te bieden. Geef ze dingen die ze kunnen aanraken, ruiken, luisteren en zelfs proeven. Je zou dingen kunnen hebben als een zandbak, een fontein of waterpartij, een moestuin en veel verschillende planten en bloemen die kunnen worden aangeraakt en geroken. De achtertuin hoeft niet alleen te zijn om rond te rennen. Het kan ook een plek zijn voor tal van andere leuke activiteiten en ontdekkingen.

Onze ervaring is dat kinderen hunkeren naar afwisseling en jouw enthousiasme is aanstekelijk. Het hoeft niet perfect of mooi te zijn. Iets nieuws en anders waar je enthousiast van wordt, zal hen inspireren. Wat je ook doet, zorg ervoor dat jij er ook van geniet. Het is verbazingwekkend hoe ontspannend spelen met kinderen kan zijn!

Door admin