zorgverzekering online afsluiten

Richting het einde van het jaar stellen veel Nederlanders zichzelf de vraag of hun huidige zorgverzekering nog wel de moeite waard is. Deze kan bijvoorbeeld te weinig dekking bieden of juist veel meer dan je er in het nieuwe jaar nodig denkt te hebben. Ook kan je financiële situatie zijn veranderd, waardoor je liever zoveel mogelijk wilt besparen of juist ruimte ziet om voor een uitgebreidere zorgverzekering te kiezen. Wil je ontdekken wat je het beste kunt doen, dan kan de keuzehulp van bijvoorbeeld Univé raad bieden. Hiermee voorkom je dat je aanzienlijk langer dan nodig pakketten met elkaar aan het vergelijken bent en is bovendien online een zorgverzekering afsluiten zo gepiept. 

Met deze verzekering heb je automatisch recht op belangrijkste zorg

Het belangrijkste is dat je weet dat je op zijn minst een basisverzekering dient te hebben. Het is daarbovenop mogelijk om aanvullend verzekerd te zijn. Toch zijn dit lang niet de enige twee keuzes die je dient te maken. Zo biedt Univé niet één maar vier verschillende basisverzekeringen en zijn er acht aanvullende en drie tandartsverzekeringen. Laat je hier vooral niet te veel door overrompelen, want de pakketten bieden in de basis allemaal hetzelfde. Alleen al met een basisverzekering op zak profiteer je van de belangrijkste zorg zoals je die mag verwachten in Nederland. Wil je een huisarts bezoeken of heb je spoedeisende hulp nodig, dan wordt dit standaard vanuit het basispakket vergoed. 

Zoveel bedraagt het eigen risico voor komend jaar

Waar je in de basis vooral goed op moet letten bij het afsluiten van zorgverzekering is met welke zorgaanbieders de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Daarnaast is het belangrijk dat je in het geval van zorg die je afneemt bij een niet-gecontracteerde aanbieder het vergoedingspercentage weet. Dit laatste verschilt namelijk van 60% – 100%, afhankelijk van het pakket. Univé biedt de keuze uit de basisverzekering Zorg Select, Zorg Basis, Zorg Geregeld en Zorg Vrij. Per optie staat overzichtelijk puntsgewijs vermeld wat het je in grote lijnen te bieden heeft. Ook de maandelijkse kosten, inclusief eigen risico, staan er hier al bij. Het eigen risico is vastgelegd op €385 per jaar, ongeacht of je kiest voor een basisverzekering of aanvullende verzekering. Besluit je meer eigen risico te willen betalen, dan betaal je minder voor het afnemen van een pakket. 

Tot 10% besparen op je zorgverzekering 

Wil je online een zorgverzekering afsluiten aan de hand van de keuzehulp, dan kom je vanzelf de optie tegen om je eigen risico aan te passen. Dit kan tot €500. Om nog meer te besparen op je zorgverzekering kun je profiteren van korting via een collectief. Denk hierbij aan je werkgever of een (sport)vereniging waarbij je bent aangesloten. Deze korting kan oplopen tot 10%. Is  zowel een fijne prijs als de best mogelijke zorg ontvangen voor jou topprioriteit, dan is het Zorg Vrij-pakket in combinatie met Aanvullend Best en/of Tand Best mogelijk iets voor jou. Je krijgt hiermee onder andere tot 20 fysiotherapiebehandelingen, tot €500 voor alternatieve zorg en 80% voor tandheelkundige zorg tot €1.000 per jaar vergoed. 

Door admin