jumpen

Lijken je tieners ook zo verkleefd met hun smartphone en tablet? Zitten ze hele weekends muurvast aan hun gameconsole gekluisterd? Of lopen ze er beteuterd bij nu het weer school is?

Hoog tijd om dan samen nog eens een leuk dagje uit te plannen. In dit artikel vind je alvast enkele inspirerende tips voor een fijn uitstapje waar zelfs de meest balorige puber op slag vrolijk van wordt.

Jumpen

Tieners zitten bomvol puberhormonen. Dat zorgt meer dan eens voor spanningen in huis. Niet gek ook. Weet je nog hoe jij zelf was op die leeftijd? Alles veranderde in een rotvaart en je ouders begrepen geen bal van je.

Een uitstapje naar het trampolinepark is het perfecte tegengif voor al die onderhuidse tienerfrustraties. Na een uurtje jumpen kan je tiener er ongetwijfeld weer helemaal tegen aan!

Escape Room

Puzzels kraken, raadsels oplossen, obstakels overwinnen: uit een escape room ontsnap je niet zomaar. Jaarlijks komen er een rist nieuwe escape rooms bij in België en Nederland.

De thema’s variëren van gruwelijke horror taferelen, historische breinbrekers, tot populaire tv-series als ‘La casa de papel’ en beroemde boeken personages als Sherlock Holmes en Harry Potter.

Elektrisch karten

Waarom zou je ‘Mario Kart’ spelen, als je ook op een échte kartbaan kan scheuren? Geen excuses voor regenachtige dagen, want karten kan zowel outdoor als indoor.

Karten stond vroeger synoniem voor hels motorlawaai en smerige benzinedampen. Met de komst van ‘e-karten’ scheur je veilig en geruisloos over het racecircuit.

Museumbezoek

Musea saai? De tijd dat musea muffe bedoeningen waren, ligt gelukkig al even achter ons. De meeste hedendaagse musea zetten net in op een totaalbeleving. Daarnaast mikken verschillende moderne musea ook expliciet op het jeugdige tienervolkje.

Het Amsterdamse STRAAT Musea show graffiti en streetart in een oude scheepsloods. In het Nationaal Videogame Museum Zoetermeer wachten retro arcade kasten. Storyworld Groningen vertelt je alles over strips, animatie en games.

In België weten ze dan weer alles over de ‘Negende Kunst’. Voor stripliefhebbers is een uitstapje naar het Brussels Stripcentrum en het Comic Art Museum in Gent zeker een must.

Wakeboarden

Sinds enkele jaren is wakeboarden helemaal ingeburgerd in Nederland en België. Rits je in een wetsuit, zet je schrap op je wakeboard en laat je met wel 30 km per uur over het water trekken.

Vandaag vind je in elke provincie wel een uitdagend kabelpark waar je deze spectaculaire watersport kan uitoefenen. Terwijl je tieners nog een extra rondje over de obstakels en hindernissen shredden, kan jij al lekker nagenieten met een drankje in het strandpaviljoen, beach bar of loungeruimte.

IMAX

Krijg je je tieners niet meer mee naar de bios? Zonde! Want 2023 was de beste filmzomer in jaren met ongeziene kaskrakers als ‘Barbie’, ‘Oppenheimer’ en ‘The Super Mario Bros. Movie’. Misschien kan je het kritische puber publiek wél overtuigen met een film op IMAX-formaat met dreunende ‘next generation sound’?

Nederland telt zeven IMAX-zalen. Voor hét grootste scherm moet je in Pathé Arnhem zijn. De Arnhemse megabioscoop pakt uit met een indrukwekkend ‘IMAX 3D digital projection’-scherm van 21 meter breed en 12 meter hoog.

Het Belgische Kinepolis Brussel garandeert een nog exorbitantere kamerbrede filmbeleving met zijn scherm van 27,6 meter bij 19,3 meter.

Door admin