trouwpak-mannen

Een trouwpak kopen doe je, als het goed is, maar één keer in de leven. Bij een bruiloft komt natuurlijk al veel kijken en dan moet je ook nog eens over je pak na gaan denken. Want die zijn er in allerlei kleuren en materialen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de accessoires. Kortom, genoeg waar wij je bij kunnen helpen als het om een trouwpak gaat.

Zorg dat je je goed oriënteert bij het kopen van een trouwpak

De eerste tip die we je willen geven is om je op tijd te gaan oriënteren, omdat het vaak even kan duren voordat je het juiste pak hebt gevonden. Daarnaast moet een pak vaak versteld worden, wat natuurlijk ook tijd kost. De meeste mannen hebben niet zoveel tijd nodig als vrouwen, maar het is toch aan te raden om zo’n 3-4 maanden voor de bruiloft op zoek te gaan naar de juiste trouwpakken mannen.

Bezoek een trouwpak specialist

Je kunt je een hoop tijd besparen door naar een trouwpak specialist te gaan, omdat zij vaak enorm veel keuze hebben in kleuren en materialen. Verder wordt er daar de tijd voor je genomen en kun je op je gemak bekijken wat nu eigenlijk jouw smaak is wat betreft een trouwpak. Als je dat dan weet, maar je wil toch nog verder kijken, dan heb je in ieder geval een duidelijke richting voor jezelf.

Vermaak Pakken

Zo’n specialist heeft over het algemeen zogenaamde vermaak pakken, dit zijn pakken met normale confectiematen. Daar wordt dan de beste maat van gezocht. Iedereen heeft echter andere maten, dus daarna wordt dit pak versteld tot het perfect aansluit. Het nadeel is wel dat door dit verstellen je de verhoudingen van het pak aanpast, waardoor bijvoorbeeld een knie in het ontwerp, lager kan komen te zitten.

Maatpakken

Naast vermaak pakken zijn er ook maatpakken, deze worden compleet op maat gemaakt. Je kiest dus eerst een stof uit, daarna bepaal je het model en dan wordt dit helemaal opgemeten en speciaal voor jou gemaakt. Uiteraard kun je zo het perfecte pak voor jou creëren, maar bedenk wel dat dit prijziger is. Daarnaast duurt het wat langer om te produceren, maar dat is begrijpelijk.

Zorg dat je outfit matcht bij die van je partner

Houdt bij het uitkiezen van de kleur van je pak, rekening met de kleur van wat je partner draagt. Zorg in ieder geval dat de kleur niet vloekt. Zorg daarom dat je na het passen van een pak een staaltje mee naar huis neemt, zodat je die ernaast kunt leggen. Allebei in dezelfde kleur of motief is vaak wat veel, maar je kunt wel op een speelse manier dingen terug laten komen in bijvoorbeeld de accessoires.

Riem of bretels

Als man heb je eigenlijk maar een paar accessoires waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende is natuurlijk de riem. Doe sowieso een riem in je broek als die broek riemlussen heeft. Dat is een beetje een ongeschreven regel, behalve als je bretels draagt. In dat geval is een riem overbodig, ook qua looks, want dan lijkt het of je een tuigje aan hebt. Als je voor bretels gaat, kun je het beste een broek nemen die geen riemlussen heeft.

Overige accessoires bij trouwpakken

Andere accessoires zijn natuurlijk dassen, waarmee je je pak net iets officiële kunt maken. Daarnaast kun je de kleur van het pak ermee breken. Verder heb je nog de keuze uit strikken (bow ties), das clips, manchetknopen en sokken. Natuurlijk is de keuze hiervan gebaseerd op smaak. Laat je over de accessoires ook goed adviseren, zodat je  er op jouw dag van je leven piekfijn uitziet.

Door admin