baby-in-de-zomer

Vroeger werd altijd gezegd dat je je baby altijd één laagje kleding meer aan moet geven dan dat wat je zelf aan hebt. Dit is echter niet helemaal waar. Als het 30 graden is en je loopt bijvoorbeeld in een shirtje en korte broek, dan ga je je baby echt niet meer kledingstukken dan dat aantrekken. Er werd gedacht dat je je baby beter te warm dan te koud kut aankleden, maar men vergat dat te warm dus ook helemaal niet goed is. Wat trek je je baby in de zomer dan wel aan?

Kleed je baby de eerste dagen na de geboorte warm aan

De eerste dagen na de geboorte moet je je kind wel warm aankleden, voor je gevoel misschien iets te warm. Dit omdat de baby 9 maanden in een heerlijk warme omgeving heeft gelegen en net daarna die warmte nog niet zelf kan aanmaken. Dus zelfs als het warm is kun je je baby in deze periode een rompertje met lange mouwen en een mutsje aantrekken. Na ongeveer een week is dit al minder noodzakelijk en kun je op zoek naar leuke rompertjes met korte mouw van bijvoorbeeld B nosy kleding.

Rompertje met korte mouwen

Uiteraard ligt het aan het seizoen en de daarbij behorende temperatuur. Als het 30 graden is, kan een rompertje met korte mouwen volstaan. Is het wat frisser in de zomer, dan kun je daar een licht shirtje en broekje overheen doen. Ga je op pad, dan kun je het beste een extra vestje meenemen in geval het wat afkoelt.

Hoofddeksels voor baby’s

Een pet of hoedje is goed als je met je baby in de zon ligt omdat dan het hoofdje wordt beschermd, maar je kunt beter de baby uit de zon houden. Dan hoeft de baby geen hoofddeksel op, wat sowieso beter is, omdat het babyhoofdje dan de warmte via het hoofd kwijt kan raken.

Houdt in de gaten of je baby te koud of te warm is

Eigenlijk zijn er geen regels om te bepalen wat je je baby aan moet trekken. De regel waar we dit stuk mee begonnen, kan namelijk in veel gevallen wel gebruikt worden. Het beste is echter om gewoon in de gaten te houden of je baby het warm of koud heeft. Iedereen is namelijk verschillend en dat is bij baby’s niet anders.

Door admin