terrasoverkapping-aan-huis

Afgelopen zomer ben je noodgedwongen vrijwel de hele tijd thuis geweest. De maatregelen rondom het coronavirus, negatieve reisadviezen voor omliggende landen en zich plotseling opstekende infectiehaarden in het buitenland waren meer dan genoeg reden om je jaarlijks vakantie dit jaar te annuleren. Je wilde liever het zekere voor het onzekere nemen en waarom zou je extra risico nemen door naar het buitenland te gaan zonder te weten wat je daar precies te wachten staat. 

Zodoende dat je de afgelopen zomermaanden voor de eerste keer in jaren in eigen land hebt doorgebracht. En in eigen land is eigenlijk nog veel te ruim genomen. Nu je er over nadenkt, denk je dat je gemakkelijk 75 procent van je tijd thuis bent gebleven. Je bent af en toe eens bij vrienden op bezoek gegaan, je bent een aantal keer uit eten geweest en hebt een paar keer afgesproken met bekenden in het park om daar een glaasje wijn te doen, maar verder dan dat ben je deze zomer niet echt gekomen. Zodoende dat je je huis en tuin inmiddels door en door kent en je meer dan bewust bent geworden van alle dingen die je graag zou willen veranderen om je woning comfortabeler en leefbaarder te maken. 

Binnenshuis heb je de nodige verbeteringen gepland voor meer comfort

Binnenshuis ben je inmiddels reeds begonnen om een aantal subtiele veranderingen door te voeren. Het lijkt er namelijk op dat het een lange winter zal gaan worden en dat het merendeel weer binnen zal worden doorgebracht. Het coronavirus is druk bezig met de tweede golf en het ziet er daarom naar uit dat je ook de komende maanden je sociale contacten zoveel mogelijk zal moeten beperken om problemen uit de weg te gaan. En met zoveel extra tijd in huis kun je die maar beter goed benutten door aan de slag te gaan en je woning aan te passen om voorbereid te zijn op de maanden die komen gaan. 

Met een nieuwe laag verf op de muren en zojuist geïnstalleerde led spots aan het plafond heeft je woonkamer in ieder geval een nieuwe look gekregen. De aankoop van een nieuwe hoekbank om lekker op neer te ploffen voor een filmpje of een goed boek was absoluut geen verkeerde keuze en met de net gekochte gordijnen heb je het gevoel dat je de winter probleemloos tegemoet kunt gaan. 

Als de lente aanbreekt wil je zorgen dat je probleemloos in de tuin kunt zitten

Daarnaast heb je voor straks wanneer de lente aanbreekt grootste plannen voor de tuin. Gedurende de afgelopen zomermaanden heb je vanzelfsprekend veel tijd buiten doorgebracht en was je meer dan dankbaar dat je een aardige tuin tot je beschikking had. Om meer profijt uit je tuin te halen en er meer tijd te kunnen doorbrengen heb je daarom besloten om het komend voorjaar een terrasoverkapping aan huis te installeren. 

Met een terrasoverkapping creëer je namelijk meer bruikbare ruimte in je tuin waar je gebruik van kunt maken, zonder afhankelijk te zijn van de wisselende weersomstandigheden. Als het weer in een keer omslaat en de regen met bakken uit de hemel komt, hoef je niet gehaast naar binnen te rennen, maar kun je prettig plaatsnemen onder de overkapping. Ook als je meerdere mensen thuis wilt uitnodigen, is het bijzonder prettig om onder een overkapping plaats te kunnen nemen. En natuurlijk kun je op deze manier langer genieten van die fijne zomeravonden. 

Met een degelijke terrasoverkapping sla je meerdere vliegen in één klap. De waarde van je huis neemt toe na het plaatsen van een overkapping, je kunt langer buiten blijven en genieten van je tuin en je bent niet langer afhankelijk van de veranderende weersomstandigheden. Als het straks voorjaar wordt, zorg je dat je op tijd een bestelling plaatst voor een bouwpakket om zelf een overkapping in elkaar te zetten, zodat je ook creatief weer aan de slag kunt gaan en een comfortabelere tuin kunt verwezenlijken.

Door admin