kippen-houden

Sinds dat jullie uit de stad zijn verhuisd richting een dorp heb je een zee van ruimte tot je beschikking. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de ruimte in het dorp, de ruimte tussen huizen en het beperkte verkeer dat je dagelijks tegenkomt, maar ook bij jou in huis is ruimte opeens een heel ander begrip geworden. En dat is dan ook gelijk de voornaamste reden waarom jullie besloten om de stad achter je te laten en jullie geluk in een pittoresk plaatsje met nog geen vijf procent van de inwoners die de vorige stad had. 

Waar je jezelf in de stad gelukkig konden prijzen omdat je een tuin had, was als je het relativeerde, die verzameling tegels en een paar planten op een oppervlak van nog geen twintig vierkante meter, nauwelijks echt een tuin te noemen. Bij jullie nieuwe woning heb je een tuin van bijna 250 vierkante meter, dus dat is met recht een echte tuin te noemen. Zodoende dat je ook de nodige plannen hebt voor wat je met al die ruimte wilt gaan doen. 

Ook een moestuin met groente en fruit staat op de planning.

Vanzelfsprekend wil je een flinke moestuin aan gaan leggen. Niks zo fijn als groenten en fruit uit je eigen tuin kunnen eten. Rijen aardbeien, kroppen sla en een flinke verzameling spinazie staan sowieso op het lijstje. Maar ook aardappels, bieten, bloemkool en broccoli ben je niet vergeten. Daarnaast zit je ook te denken om een rij frambozen neer te zetten en elders in de tuin wil je misschien nog wel een appel- en een kersenboom planten. Het zal daarna voorlopig nog wel even duren voordat daar het nodige fruit aan zit, maar je geduld wordt uiteindelijk toch beloond. 

Daarnaast wil je ook de nodige kippen gaan houden. Want er is toch niks fijners dan een gekookt eitje bij het ontbijt wat je net daarvoor vers uit het kippenhok hebt gehaald. En daarnaast is een beetje levendigheid met echte dieren in de tuin ook een stuk sfeervoller. De kippen krijgen straks allemaal een naam en met veel plezier bekommer jij je om hun welzijn. 

Je hebt straks een flink kippenhok nodig want je wilt minstens vijf kippen

Je moet voordat het zover is, echter nog wel aan de slag met een kippenhok. Je hebt er aan zitten denken om er zelf een te maken en op die manier ook nog eens creatief bezig te zijn, maar nadat je even op het internet had rond gespeurd, kwam je er achter dat je eigenlijk net zo goed een kippenhok online kan bestellen. Ze zijn zo in elkaar gezet, je hebt keuze uit een bijzonder grote hoeveelheid modellen en voor de prijs waarvoor ze besteld, kun je zelf eigenlijk niet eens meer aan de slag gaan. 

Je hebt voor ogen om een stuk of vijf kippen te houden straks en je wilt natuurlijk wel dat ze de ruimte hebben om te scharrelen en rond te lopen. Het is niet de bedoeling dat je achter in de tuin een legbatterij krijgt waar kippen op elkaar zitten, alleen maar eten en hun achterwerk niet kunnen keren. En aangezien je de ruimte hebt, wil je natuurlijk een mooi nachthok waar ze ’s nachts op stok kunnen en een flinke ren waar ze overdag lekker kunnen scharrelen.

Door admin