osb-platen

Het is slecht een kwestie van weken voordat jullie eindelijk beginnen met de bouw van jullie nieuwe woning. Er zijn de nodige spannende maanden aan vooraf gegaan, waarin druk gewerkt werd aan het ontwerp, het nodige papierwerk voor benodigde vergunningen moest worden geregeld en natuurlijk de laatste details georganiseerd moesten worden voor een degelijke financiering, maar na al deze obstakels te hebben overwonnen, staat niets jullie nog in de weg om eindelijk te beginnen met het bouwen van jullie droomhuis. 

Op het terrein waar straks jullie woning gaat verrijzen, worden inmiddels de nodige voorbereidingen getroffen. Er wordt druk gemeten om de juiste punten te markeren en de graafmachine is al begonnen om de nodige geulen uit te graven waar straks de eerste funderingen zullen worden aangelegd. Het is een flink project, maar na jaren in de weer te zijn geweest om zover te komen, kunnen jullie bijna niet geloven dat het eindelijk zover is gekomen. 

Een schuur om bouwmaterialen en gereedschap op te slaan bouw je van OSB 

Als binnen afzienbare tijd daadwerkelijk met de bouw zal worden begonnen, is je aangeraden om een kleine schuur te construeren, waar gereedschap en verschillende bouwmaterialen gedurende de nacht als er niemand aanwezig is, kunnen worden opgeslagen. Je hebt er even over nagedacht om er een speciaal soort tuinhuis te laten installeren, maar na nader inzien blijkt dit toch een onnodige uitgave, aangezien er met eenvoudige bouwmaterialen binnen een dag tijd een degelijke schuur kan worden gebouwd. 

Door ervoor te kiezen om osb platen te gebruiken, kun je behoorlijk besparen op de kosten en garandeer je jezelf ervan een degelijke ruimte te creëren die voldoet aan alle benodigdheden. OSB platen zijn namelijk geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Naast gebruik als constructieplaat en dak- en wandplaten, zijn OSB platen prima geschikt om er een tijdelijk onderkomen te construeren waar je bouwmaterialen en gereedschap in kwijt kunt. 

OSB plaatmateriaal bestaat namelijk uit verschillende lagen houtschilfers die met een bindmiddel aan elkaar zijn verbonden. Het is gemakkelijk te bewerken en in de juiste maat te zagen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je voor problemen komt te staan vanwege veranderende maten. Daarnaast is het materiaal bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het relatief weinig energie kost om de platen te persen en er weinig hout nodig is om de platen te maken. Bovendien wordt er bij de productie vrijwel geen afval geproduceerd, zodat de belasting voor het milieu minimaal is. 

Bovendien kun je de gebruikte platen tegen de tijd dat je met het interieur van je nieuwe woning aan de slag gaat, probleemloos hergebruikt worden en toegepast worden als dak-, vloer- of wandplaten. Op deze manier verzeker je jezelf ervan niet dubbel in te kopen en optimaal gebruik te maken van de door jouw aangeschafte grondstoffen voor de bouw van jullie huis.

Door admin