We gebruiken hem iedere dag; de auto. Van een vakantierit naar het zuiden van Europa tot een klein boodschapje bij de super om de hoek. Toch staan we weinig stil bij het verbeteren van de auto. Er wordt al snel gekeken naar een alternatief wanneer de eerste gebreken zich aandienen. Toch zijn er bij je huidige auto ongetwijfeld innovaties mogelijk die ervoor zorgen dat de levensduur verlengd én het gebruiksgemak verbeterd. Welke dat zijn? Hier onze tip op een rij. 

Alle wielen zijn rond

De wielen zijn wellicht één van de belangrijkste aspecten van je auto. Goede wielen zorgen ervoor dat je veel veiliger de weg op gaat, denk hierbij alleen al aan het verschil tussen zomer- en winterbanden. De voorkeur is om wielen van een erkend merk speciaal voor jouw auto aan te schaffen en het profiel ervan regelmatig te checken. Maar naast de wielen is er een aspect wat minstens zo belangrijk is; de velgen. Zo zijn aluminium velgen veel veiliger bij botsingen en in veel gevallen ook een betere keuze qua brandstofverbruik. En eerlijk is eerlijk; de uitstraling is óók wel even een stukje beter! 

Het zit hem in de detailer

Rijd jij regelmatig langs de wasstraat en ga je dan voor de deluxe behandeling? Goed bezig maar het kan beter! Tegenwoordig zijn er namelijk ook ‘autowassers 2.0’ in de vorm van detailers. Dit zijn mannen en vrouwen die ontzettende liefhebbers zijn van auto’s. Deze liefde zie je terug in de wijze waarop zij jouw bolide behandelen. Ze poetsen hem niet alleen, ze cleanen, coaten, stomen en lakken erop los. Alles om jouw auto een uitstraling te geven zoals je die nog nooit gezien hebt. Ook kunnen zij allerlei spullen gebruiken om jouw auto te pimpen, de mogelijkheden zijn enorm groot! En de binnenkant? Die behandelen ze met alle liefde précies op dezelfde manier. Een behandeling die jij jezelf én je auto echt moet gunnen. 

Ongehoord goed

Dé plek waar we ongestoord van muziek kunnen genieten, is de auto. Investeer dan ook in een écht goed muzieksysteem in je auto. Van goede boxen tot zaken als Wifi, het gaat je ritten véél fijner maken. Naast muziek is het namelijk ook heerlijk om in de auto podcasts te luisteren. Het is een heerlijke afwisseling en je steekt er ook nog iets van op. Daarnaast maakt het het handsfree bellen ook nog eens eenvoudiger wanneer je dit doet met een kwalitatief goed systeem. En veel met de kinderen op pad? Overweeg dan een systeem met beeldschermpjes op de achterbank, dit gaat je waarschijnlijk heel wat ‘achterbank conflicten’ in de toekomst besparen. 

Kortom, kleine acties kunnen wat betreft je auto al groot resultaat bieden. Met bovenstaande onbekende innovaties rij jij met nóg meer plezier in jouw trouwe vierwieler rond!

Door admin