coronascherm

Het mag meer dan duidelijk zijn dat het dagelijkse leven een bizarre wending heeft genomen sinds het coronavirus begin vorig jaar zijn intrede deed. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen overleden, is de globale economie tot stilstand gekomen en zijn social distancing en thuiswerken in slechts een paar maanden de nieuwe realiteit geworden van ons alledaags bestaan.

Café’s, restaurants en winkels zijn maanden gesloten geweest, je dient sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden en er werd zelfs een avondklok ingesteld, waarbij bij overtreding steevast boetes werden uitgedeeld. Een jaar geleden had je niet kunnen bedenken dat het tot zulke drastische maatregelen zou komen om de verspreiding van een virus in te dammen, dat in de begindagen vergeleken werd met een simpele griep.

Niet overal is het mogelijk om 1,5 meter afstand tussen mensen te garanderen

In de openbare ruimte is een afstand van 1,5 meter tussen mensen gewenst. Hierdoor wordt de kans op besmetting met het coronavirus aanzienlijk minder. Natuurlijk kan dit niet op alle locaties worden toegepast, waardoor het soms moeilijk wordt om niet in je dagelijkse bezigheden gehinderd te worden. Het is daarom aan te raden eens te kijken naar de mogelijkheden die de plaatsing van een zogeheten ‘kuchscherm’ of  ‘spatscherm’ kan bieden.

Het plaatsen van een speciaal ontworpen plaat van plexiglas kan een oplossing bieden om werkzaamheden toch op een veilig manier plaats te laten vinden. Denk bijvoorbeeld aan de supermarkt, de receptie van een kantoor of de balie bij de gemeente. Na het plaatsen van een scherm kan er normaal contact plaatsvinden tussen klanten, bezoekers en personeel.

Een speciaal corona scherm voor horeca maakt dat gasten weer terecht kunnen

Ook in de horeca biedt het plaatsen van een coronascherm horeca uitkomst. Gasten kunnen gewoon bediend worden en op gepaste afstand van elkaar plaatsnemen, zonder dat zij hierbij risico lopen op besmettingsgevaar. Door de barrière van plexiglas wordt het vrijwel onmogelijk dat fijne druppels die vrijkomen bij bijvoorbeeld niezen of hoesten andere mensen kunnen bereiken. Op deze manier verzeker je een veilige manier waarop gasten en personeel toch comfortabel met elkaar om kunnen gaan.

Je kunt een spatscherm in verschillende maten en op maat bestellen

Spatschermen zijn gemakkelijk online te bestellen. Er zijn bepaalde standaardmaten, die probleemloos uit voorraad worden geleverd, maar het is ook mogelijk om de schermen op maat te laten maken. Het monteren van een spatscherm is daarnaast ook erg makkelijk. Je kunt kiezen uit een hangend systeem, een scherm met klemmen, een vooraf in elkaar gezet baliescherm of een scherm in een aluminium profiel. Ook hier geldt dat je al deze opties op maat kunt laten bestellen indien dat nodig is.

Een plexiglas corona scherm is daarnaast makkelijk te reinigen en te ontsmetten met alcohol of een antistatische reiniger. Speciale schoonmaaksets voor een scherm van plexiglas zijn bovendien extra te bestellen. Je dient er natuurlijk altijd zelf voor te zorgen dat geldende hygiënische voorschriften perfect worden nageleefd om er zeker van te zijn dat aan alle voorwaarden wordt voldaan!

Door admin